Canapele si Coltare

Cum stăm corect pe canapea, colțar sau fotoliu

Cei mai mulți dintre noi ne petrecem cea mai mare parte din timp așezați. Fie că suntem în fața calculatorului sau că stăm pe telefon, fie că urmărim un serial preferat sau doar ne relaxam, poziția cea mai folosită pe parcursul zilei este în așezat. 

Durerile de spate au devenit foarte comune chiar și în rândul persoanelor mai tinere și de cele mai multe ori, această cauză se datorează unei posturi greșite, atât în fața calculatorului, dar și atunci când încercăm să stăm relaxați pe fotolii sau canapele. Deși multe poziții ciudate ne fac să ne simțim extraordinar de bine, pentru că avem mușchii mai relaxați, pe termen lung, acest lucru poate cauza diferite probleme ale coloanei și mușchilor spatelui. 

Cele mai preferate poziții de șezut

Atunci când mergem în vizită, prima dată ne așezăm drepți pe canapele fixe sau colțare fixe, dar daca ni se spune să ne simțim ca acasă, cei mai mulți dintre noi tind să își ridice picioarele pe canapea și să le poziționeze pe o parte a corpului fie strânse sau întinse.

În această poziție, coloana vertebrală este răsucită, iar pentru o perioadă prelungită de timp poate provoca un anumit disconfort fie la spate, fie la șolduri. 

O altă poziție populară de obicei în rândul adolescenților, atunci când se așează pe o canapea fixă este cea ușor alunecată, fără suport pentru partea inferioară a spatelui, cu picioarele ridicate sau nu pe o altă suprafață. 

Această postură creează o curbă a coloanei vertebrale care pune o presiune pe discurile intervertebrale. Totodată, mușchii gâtului și umerilor trebuie să lucreze mai mult decât în ​​mod normal pentru a menține capul în poziție verticală, ceea ce ar putea duce în cele din urmă la disconfort muscular. Folosirea acestei poziții des și pentru un timp îndelungat va duce în cele din urmă la slăbirea mușchilor spatelui și a celor abdominali, care la rândul lor pot provoca dureri de spate.

Poziția ideală de șezut

În ciuda faptului că aceste poziții potențial supărătoare pentru spate sunt unele dintre favoritele noastre și le folosim de câte ori avem ocazia pentru a ne simți relaxați, iată care este totuși poziția cea mai corectă de șezut recomandată de specialiști: 

Picioarele așezate pe podea, spatele sprijinit complet de spătarul canapelei sau de perne.

În aceasta postura, corpul este aliniat perfect – capul în linie cu umerii și coloana vertebrală, iar șoldurile într-o poziție neutră. Deși aceasta este o postură ideală, menținerea ei pentru o lungă perioadă de timp va provoca în cele din urmă disconfort, doar pentru că, corpul este proiectat să se miște. 

Așezarea pe marginea canapelei

În cazul în care îți dorești să stai o perioadă mai lungă de timp așezat pe o canapea fixă si ți se pare dificil să te întinzi pentru că aceasta este prea moale și nu reușești să-ți sprijini spatele bine, poți încearca să stai așezat pe marginea canapelei. Deși este mai puțin relaxant și poate ceva mai formal, statul foarte în față pe canapea este o opțiune pentru aproape orice tip de fotolii, canapele sau colțare fixe, pe care simți că pur și simplu nu îți găsești poziția. 

Cu cât canapeaua este mai moale, cu atât vei dori să fii mai aproape de margine. În cele din urmă, s-ar putea să ajungi cu doar un centimetru sau doi de sprijin pe spatele coapselor. Pentru a obține un pic de lungime în plus în coloana vertebrală în timp ce stai așezat, împinge-ți coatele pe genunchi pentru a-ți alungi spatele – asemeni unui jucător de fotbal care stă așezat pe bancă și așteaptă nerăbdător să înceapă jocul.

Așezarea sprijinită

O altă modalitate excelentă de a vă bucura de timpul pe o canapea fixă este să folosiți lungimea completă a canapelei (dacă nu mai este altcineva care dorește să se așeze) și să vă sprijiniți spatele pe o cotieră. Pe majoritatea canapelelor, totuși, cotiera creează un suport prea vertical pentru a ne așeza direct sau este prea tare, iar coloana nu se așează corect. 

Încercați să creați o pantă ușoară de perne peste brațul canapelei, umplând astfel spațiul de sub coloana vertebrală. Acest lucru va crea un loc moale și confortabil pe care să vă sprijiniți spatele. 

O canapea cu recliner este o opțiune mai bună în comparație cu o canapea obișnuită. Posibilitatea de a ridica și coborî diferite părți ale spătarului oferă beneficii pentru sănătatea proprietarilor, crescând nivelul de confort.

În ceea ce privește versatilitatea canapelelor cu recliner, nu puteți da greș. Spre deosebire de limitările unei canapele convenționale, canapelele cu recliner au mai multe opțiuni de așezare și mai mult spațiu. În plus, fiecare persoană își poate personaliza partea sa de spătar, pentru o poziție cât mai avantajoasă.

Asigurarea unei poziții corecte în timpul somnului

Am discutat despre pozițiile corecte și cele care ne pot da dureri de spate în cazul statului așezați, dar în cazul în care vrem să dormim?

Atât fotoliile extensibile cât și canapelele extensibile trebuie să ofere un nivel ridicat de confort, dacă dorim să avem un somn odihnitor și să evităm durerile de spate. 

Fotoliile extensibile pot fi utilizate pe post de pat pentru o singură persoană și sunt foarte utile în cazul spațiilor mici sau dacă vrem să ne odihnim rapid în timpul zilei.

Fiind o piesă de mobilier voluminoasă, o canapea extensibilă este o investiție mai mare și cea mai bună în cazul în care avem nevoie de un pat dublu suplimentar sau locuim într-un apartament mai mic. 

Atât fotoliile extensibile cât și canapelele pe care le alegem este important să fie dotate cu bază pentru pat, cadru cu șipci și o saltea potrivită. Dacă sunteți în căutarea unei canapele extensibile pe care să dormiți permanent, seară de seară, atunci va trebui să vă uitați după caracteristici de înaltă calitate ce o deosebesc de o canapea extensibilă obișnuită, care este destinată doar nopților ocazionale.

Combinând funcționalitatea bună, construcția și finisajul înseamnă că obțineți o canapea extensibilă de calitate care rămâne confortabilă ani de zile!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.