Sfaturi despre canapele, Sfaturi despre coltare

Canapea, colțar, fotoliu maro – idei de amenajare

lazy -

Știați că nuanța maro ocupă ultima poziție în lista de culori preferate ale oamenilor, conform unor sondaje? Deși, nu multă lume poate spune că preferă această culoare, pentru design-ul interior aceasta este foarte apreciată. Lemnul și canapelele maro au o valoare ridicată, oferind o senzație imediată de căldură și, în diferite combinații, de lux. 

În psihologie, culoarea maro este deseori asociată cu seriozitatea și angajamentul – probabil că ați văzut, mai ales în filme, birourile avocaților sau ale intelectualilor decorate fie cu un fotoliu maro din piele, fie cu o canapea maro, grandioasă, din piele. 

Fiind totodată asociată cu elementele din natură și cu confortul, căldura, nuanțele de maro sunt folosite foarte mult în design-ul interior pentru a crea un sentiment de familie, prietenie și relaxare. Fiind o culoare neutră, aceasta liniștește ochiul și poate fi folosită fără probleme inclusiv pe pereții dormitorului sau camerei în care obișnuiți să vă odihniți.

Cum utilizăm culorile pentru camerele de zi cu canapele maro

Indiferent dacă tapițeria este din piele sau din material textil, canapelele maro închis aduc adesea tonuri pământii de ciocolată și cafea într-un spațiu si se potrivesc bine cu o gamă largă de alte combinații de culori. Înțelegerea unor astfel de combinații este cheia pentru proiectarea unui living care să fie cald și primitor.

În timp ce vă întrebați ce culori se potrivesc cu o canapea maro, s-ar putea lua în considerare îmbrățișarea tonurilor sale pământii, aducând în amestec culori naturale de verde măslină, bronz și roșu. Culorile pământii ale pereților și accesoriile în culori neutre vor contribui, de asemenea, la sentimentul de liniște al spațiului.

Coltar Andrei maro -

Idei de amenajare cu o canapea maro

Avantajul unui living cu o canapea extensibilă maro sau un colțar maro este că va funcționa cu o mulțime de culori diferite. Maroul are nuanțe calde care vor aduce căldură chiar dacă alegeți să includeți în living orice nuanțe reci, cum ar fi albastru, gri, liliac sau verde închis.

În plus, maroul pământiu va completa, de asemenea, nuanțele calde și culorile de toamnă, cum ar fi roșu, portocaliu, roz, galben și verde măsliniu. Priviți în jur la numeroasele nuanțe diferite de maro care se găsesc în natură pentru a vedea cum poate completa diferite culori, de la nuanțe reci și calme până la cele calde și strălucitoare mai îndrăznețe.

Creează contrast

Un colțar living modern de culoare maro poate fi așezat pe un covor de culori contrastante și neutre pentru a crea echilibru și armonie în cameră.

Crearea contrastului într-o cameră de zi cu o canapea maro închis poate scoate în evidență tot ce este mai bun în mobilier. Pentru a realiza acest lucru, luați în considerare plasarea de nuanțe proaspete și calme în întreaga cameră, care va deveni fundalul perfect pentru piesele de bază întunecate.

Unele dintre cele mai bune culori care completează canapelele maro închis includ tonuri reci de albastru și verde. O astfel de asociere poate aduce un echilibru de accente calde și reci care funcționează pentru a face o cameră să se simtă completă.

Nu este nevoie să vă faceți griji că albastrul va copleși maroul, deoarece perdelele, pereții și draperiile albastre pot sublinia de fapt bogăția luxuriantă a materialelor maro. În plus, atmosfera generală a camerei poate fi îmbunătățită considerabil prin stratificarea strategică a culorilor.

Introduceți diferite nuanțe de maro

În timp ce crearea de contrast într-o cameră de zi cu o canapea maro poate fi potrivită pentru unii, completarea unei canapele maro cu alte nuanțe de maro poate face minuni și, deoarece este o culoare atât de versatilă, riscul de prea mult sau de a nu se potrivi cu restul camerei este redus.

Prin utilizarea pardoselii din lemn și a panourilor de perete sau chiar a altor piese de mobilier maro, o varietate de tonuri de maro pot fi folosite pentru a crea un spațiu care să fie cald și uniform.

Repetarea tonurilor și materialelor maro ajută, de asemenea, să vă asigurați că o canapea maro sau un colțar extensibil maro nu va da impresia că nu face parte din decor, ci din contră, ajută să se integreze natural în spațiu.

Canapea Cristina maro -

Combinați diferite pattern-uri

Canapelele maro sunt perfecte pentru amestecarea și potrivirea stilurilor de decorare, mai ales că, datorită neutralității lor, pot fi asociate cu diverse forme și modele.

Țesăturile spectaculoase reprezintă puncte focale, oferind caracter unui spațiu, dar este important să nu exagerați. Dacă modelele nu sunt răspândite, camera va părea dezechilibrată și prea încărcată.

Pentru a combina pattern-urile în cel mai bun mod, luați în considerare aducerea diferitelor texturi și materiale în camera de zi. Covoarele cu modele, măsuțele geometrice de cafea și tapetul sunt doar câteva exemple de modalități eficiente de stratificare a pattern-urilor.

Creați un aer Scandinav

O canapea Chesterfield din piele maro rămâne mereu un mare clasic în design-ul interior, dar o astfel de canapea în stil tradițional poate funcționa genial și într-o schemă contemporană, alături de piese elegante și moderne. 

În loc să optați pentru pereți albi simpli, care pot oferi o senzație de rece, încercați un tapet cu efect de lemn pentru a crea un fundal mai confortabil. Granulația lemnului arată mai interesant decât pereții vopsiți simpli, rămânând în același timp mai subtilă decât imprimeurile cu model îndrăzneț.

O paletă monocromă poate arăta ușor rece, așa că încălziți-o cu tricotaje, blănuri, piei de vacă sau oaie și puțină lumină slabă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.