Sfaturi despre canapele, Sfaturi despre coltare

Canapea, colțar sau fotoliu piele (ecologică) – confort sau opulență

lazy -

Când vine vorba de durabilitate, confort și opulență, nimic nu se compară cu o canapea din piele. Acest material din toate timpurile nu se demodează și se păstrează foarte bine chiar și după o lungă utilizare, acestea fiind unele dintre motivele principale pentru care mulți aleg acest material pentru canapea sau colțar. 

Canapelele, colțarele și fotoliile din piele sunt foarte populare și se găsesc în multe locuințe, dar și în recepții și săli de așteptare. Materialul din piele face ca aceste piese de mobilier să fie elegante și incredibil de versatile, astfel încât să se integreze în orice tip de decor îl dorește cineva în încăpere.

Canapeaua sau colțarul din piele este o alegere excelentă atât pentru canapele moderne, în stil contemporan cât și pentru cele tradiționale, în special pentru modelele clasice precum canapeaua Chesterfield.

Aspecte generale legate de materialul din piele 

Pielea este un material care se obține în urma unui proces complex de prelucrare, iar calitatea acesteia se reflectă prin unicitate și durabilitate. Dacă vorbim despre piele naturală, aceasta va purta întotdeauna semnele originii sale naturale. Aceste semne se pot manifesta ca zgârieturi, urme de creștere, zone cu densitate diferită a fibrelor și structura porilor părului. Aceste caracteristici nu afectează cu nimic calitățile de uzură ale pielii.

Pielea de bovine reprezintă cea mai mare parte din sursă de materie primă folosită pentru fabricarea pieselor de mobilier tapițate. 

Mulți comercianți clasifică pielea în funcție de calitatea materiei prime, iar unele tipuri de piele pot avea anumite caracteristici proprii ca și indicatori ai calității superioare. Drept urmare, atunci când vine momentul să alegem o canapea din piele de calitate, există un compromis inevitabil între aspect și modul de îngrijire. 

Ce tipuri de piele se folosesc pentru canapele, colțare și fotolii

Pielea naturală

Unul dintre cele mai calitative tipuri de piele naturală este pielea pigmentată. De altfel, este cel mai durabil tip și se găsește în majoritatea tapițeriei de mobilier de calitate superioară

Caracterul durabil îl asigură suprafața de polimer care conține pigmenți, de unde și denumirea de piele pigmentată.  

O altă caracteristică esențială a acestui tip de piele este aspectul uniform și natural. Totodată prezintă o rezistență mai mare la pete de murdărie, zgârieturi și decolorare și este ușor de curățat și întreținut. 

Un alt tip de piele naturală este pielea anilină. Această piele are un aspect autentic care păstrează trăsăturile de suprafață distincte ale pielii animalelor. Pielea anilină pură nu are suprafața acoperită de polimer și pigment, iar pentru a o colora se folosește doar vopsea. Pentru a îmbunătăți aspectul materialului și pentru a oferi un anumit grad de apărare împotriva petelor și murdăriei, se poate aplica un strat adițional fără pigment.

Deoarece pielea anilină este mai sensibilă la efectele razelor solare și este mai permeabilă, poate avea anumite variații de culoare. Pentru a menține o canapea din piele anilină în stare foarte bună este nevoie de o întreținere specifică.

Alina imitatie maro so2 1 min -

Pielea ecologică

O alternativă pentru toate buzunarele este pielea ecologică sau pielea sintetică. Acest tip de piele se folosește și pentru piese de mobilă, precum canapele, colțare și scaune, fiind mult mai accesibilă la preț. Calitatea pielii ecologice este inferioară celei naturale, iar varietatea de culori este mult mai mare. 

În funcție de modul de prelucrare a materialului, pielea ecologică poate avea anumite grade de rezistență și durabilitate, depinzând foarte mult de modul în care este întreținută. În multe magazine de mobilă se găsesc în mare parte canapele din piele ecologică, iar asta se datorează cererii mari. 

Cum facem diferența dintre o canapea din piele naturală și o canapea din piele ecologică?

Pielea naturală are o textură aparte și un miros distinct. Este moale și plăcută la atingere, cu un miros unic, specific pielii de origine animală. În schimb, pielea artificială sau de imitație are o textură mai rigidă și emană un miros puternic și chimic. 

Ce avantaje și dezavantaje prezintă o canapea din piele

Ca orice alt tip de material, canapeaua din piele ecologică sau naturală, poate avea atât avantaje, cât și dezavantaje. 

Avantaje 

Aduce o notă de rafinament și opulență 

Fie că este vorba de o canapea cu două locuri, canapea cu trei locuri sau canapea colțar, canapeaua din piele denotă opulență, lux și se potrivește oricărui stil de decor interior. 

O canapea din piele închisă la culoare este perfectă pentru un interior rafinat și sofisticat, în timp ce o nuanță vibrantă conferă un aspect expresiv și eclectic. 

Este un material rezistent și ușor de întreținut 

Canapelele din piele de calitate sunt supuse unor procese moderne de prelucrare care le fac rezistente la uzură. Acest lucru le permite să reziste mai mult decât canapelele convenționale din material textil. În plus, pielea este un material flexibil și puternic, făcându-l rezistent la crăpare și frecare. Petele și murdăria se curăță ușor și nu se deteriorează în timpul curățării.

Este confortabilă 

Canapelele din piele au fibre naturale unice care le permit să-și păstreze forma și aspectul pentru mult timp, fără să arate uzate. În schimb, cu timpul devine mai moale și mai elastic, iar confortul se păstrează chiar și la utilizare frecventă.

Materialul din piele respiră prin porii suprafeței, astfel că se adaptează cu ușurință la temperatura camerei.

Este ușor de integrat în orice încăpere

O canapea din piele naturală sau ecologică, prin textura sa, se îmbină cu ușurință cu celelalte elemente de decor. Datorită stilului elegant, devine atât un punct focal, cât și o piesă structurală în jurul căreia se poate construi restul decorului.

Dacă are o culoare neutră, se va putea integra în orice schemă cromatică, dat fiind versatilitatea culorilor neutre, iar designul va fi unul flexibil. Pentru o personalitate distinctă a camerei se poate opta pentru negru sau maro închis, acestea fiind și culorile clasice pentru mobilierul din piele. 

Dezavantaje 

Un dezavantaj pentru foarte multă lume îl reprezintă costul canapelelor din piele. Deși vorbim de un raport calitate-preț, datorită avantajelor mai sus menționate, prețul achiziționării unei canapele din piele poate fi mult peste bugetul alocat. 

Un alt aspect care poate fi nefavorabil este calitatea pielii. Chiar dacă este o canapea din piele ecologică sau una din piele naturală, calitatea diferă de la producător la altul, de aceea este necesar să fim mai atenți la ce anume cumpărăm pentru a nu avea parte de o investiție dezamăgitoare. 

Ca o concluzie, în zilele noastre există multe tipuri diferite de canapele din putem alege, însă o canapea din piele este o investiție foarte bună. Colțarele din piele sunt foarte potrivite pentru familii cu copii, deoarece sunt mult mai ușor de curățat decât cele din material textil. De asemenea, țin să reziste mult mai mult decât alte tipuri de canapea și aduc o notă de opulență și eleganță încăperii.

One thought on “Canapea, colțar sau fotoliu piele (ecologică) – confort sau opulență

  1. vera spune:

    Frumoase modele, iar cele de piele ecologica pot sta chiar si in bucatarie: https://casa-latina.ro/amenajarea-bucatariei-ghid-complet/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.