Sfaturi despre canapele

Canapea cu recliner – ce este, tipuri, avantaje

lazy -

Este momentul să cumperi o nouă canapea de sufragerie și, cel mai probabil te-ai gândit și la o canapea cu recliner sau poate vrei sa afli ce este și cu ce vine în plus fata de celelalte. 

Aceasta este puțin diferită de celelalte și îți poate oferi un confort și o relaxare sporită. De regulă, cele mai comune canapele pe care le cunoaștem și le cumpărăm sunt cele fixe sau extensibile, cu sau fără spațiu de depozitare. Însă, canapelele cu recliner fie par a fi o opțiune mai costisitoare sau nu știm foarte multe despre acestea. 

Așadar, în acest articol vom acoperi câteva detalii esențiale despre canapeaua cu sistem recliner precum:

  • Ce este o canapea cu sistem recliner
  • Ce tipuri de canapea cu recliner există 
  • Ce funcționalități prezintă 
  • Care sunt avantajele și dezavantajele canapelei cu recliner
  • Materiale de tapițerie care se folosesc pentru aceste canapele 
  • Prețul unei canapele cu recliner
alina gri inchis -

Ce este o canapea cu recliner?

Canapele cu recliner sunt canapele care se înclină prin ridicarea părții din față și coborârea spătarului. De obicei, când spătarul se înclină pe spate, partea din față devine un suport pentru picioare, fiind astfel special concepute pentru a maximiza confortul și relaxarea. 

De regulă, unele canapelele cu recliner au două secțiuni mecanice de înclinare la fiecare capăt al canapelei, iar altele pe întreaga unitate. Cele care prezintă mai multe scaune rabatabile sunt de preferat în special dacă dorești să eviți situațiile de genul „cine stă pe locul cel bun”. 

Astfel, canapelele cu recliner permit atât să stai în poziție normală, ca în cazul unei canapele fixe, cât și să rabatezi/ înclini spătarul la unghiul dorit de tine. De ce ai cumpăra o canapea cu recliner? Dacă ție și membrilor familiei vă place să vă relaxați după o zi lungă de activitate, atunci o canapea cu recliner este o opțiune excelentă.

Tipuri de canapea cu recliner

Mecanismul cu care se fabrică aceste canapele indică și tipul de recliner, și anume manual sau electric

Canapea cu recliner manual 

Canapeaua cu recliner se poate regla manual atunci când te așezi prin împingerea spătarului cu greutatea corporală pentru a ajusta forma și pentru a extinde suportul pentru picioare. Există canapele care se pot ajusta cu ajutorul unui mâner sau butoane care se apasă, în timp ce altele sunt complet manuale.

Canapea cu recliner electric 

Canapelele cu recliner electric pot fi superioare calitativ celor manuale. Sunt mai ușor de manevrat de către persoane mai fragile sau cu dizabilități, deoarece sunt automate

Aceste canapele pot încorpora multe inovații recente, cum ar fi rabatarea electrică, tetiere electrice, suport lombar electric, căldură, masaj și chiar porturi USB pentru acces ușor atunci când dorești să îți încarci electronicele.

nova gri 1 -

Avantajele canapelei cu recliner 

Unul dintre cele mai importante avantaje ale unei canapele cu recliner este maximul de confort pe care îl oferă. Aceste canapele sunt menite să aducă un plus de relaxare, iar, după o zi grea și plină, să satisfacă prin simpla așezare nevoia de odihnă. Acest tip de canapea este adesea supradimensionat în designul lor pentru a crea o senzație de moliciune și lux. 

Totodată, canapeaua cu recliner are spătar mai înalt decât o canapea obișnuită. Un spătar mai înalt este excelent pentru persoanele care sunt mai înalte și au nevoie de sprijin mai bun pentru spate. Spătarul mai înalt sprijină mai bine spatele și gâtul, mai ales în poziție înclinată.

Canapeaua cu recliner poate fi foarte bună pentru spatele tău dacă are un suport lombar adecvat. Aceasta ar trebui să ridice partea din față în mod corespunzător și să aibă forma și fermitatea potrivite pentru corpul tău. Trebuie să analizezi bine suportul lombar pe care îl are canapeaua deoarece acesta ajută la susținerea spatelui inferior sau a regiunii lombare atunci când stai jos.

Care sunt dezavantajele canapelei cu recliner?

Este important ca atunci când cumperi o canapea cu recliner să cunoști și dezavantajele acesteia. 

De exemplu, există posibilitatea ca mecanismele de rabatare să se strice, ceea ce o poate face ca o canapea normală la un preț mult mai mare. Mecanismul se poate bloca și în timp ce este rabatată, ceea ce te poate determina să o arunci direct la gunoi. Este ideal ca atunci când cumperi o canapea cu recliner să obții o garanție bună și să fie un produs calitativ, care merită investiția. 

Dacă doresti să te întinzi pe lungimea canapelei, acest tip de canapea nu va fi foarte confortabil pentru asta. Canapelele cu recliner maximizează confortul atunci când te lași pe spătar, de aceea au mai multă căptușeală și o altă încadrare în șezut.

Stilurile unei canapele cu recliner sunt destul de limitate, iar acest lucru poate fi un dezavantaj ce ține de estetică, întrucât nu se va încadra spațiului în care dorești să o plasezi. Totodată, ocupă mai mult spațiu din pricina mecanismelor care sunt mari și necesită mai mult spațiu în interiorul canapelei. Dacă dorești o canapea mică și elegantă, o canapea cu recliner poate să nu fie cea mai bună opțiune pentru tine. 

Materialul de tapițerie al unei canapele cu recliner

Tapițeria unei canapele cu recliner poate să fie din materiale precum piele, fibre textile, țesătură sau catifea. Dacă alegi materialul tapițeriei pentru rezistență și durabilitate, atunci vei alege pielea. Finisajul din piele naturală oferă o senzație netedă, concepută pentru a rezista mai mult de un deceniu. De altfel, multe canapele cu recliner prezintă husă din piele, fapt ce poate influența și prețul acestora.

Prețul unei canapele cu recliner 

Dacă te interesează confortul mai mult decât partea financiară când cumperi o canapea, atunci o canapea cu recliner, deși este mai scumpă, este o investiție inteligentă. 

Desigur, ca și în cazul canapelelor normale, prețul poate varia în funcție de material și design. O canapea cu recliner din piele va avea un preț mai mare decât o canapea cu recliner din țesătură.

Un alt factor care poate influența prețul este și mărimea acesteia sau numărul de locuri de care dispune – prețul va fi mai mic pentru o canapea cu recliner cu 2 locuri decât o canapea cu recliner cu 3 locuri

Dacă dorești să achiziționezi o canapea și/ sau fotoliu cu recliner, te așteptăm online www.mobilasigma.ro să alegi confortul pe care îl meriți.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.