Sfaturi despre canapele

Canapea sau coltar extensibil? Dormit regulat sau ocazional?

lazy -

Atunci când cumperi o canapea nouă pentru livingul tău, te gândești în principal la confortul pe care îl va oferi și la folosirea cât mai practică. Există multe opțiuni de canapele din care să alegi astfel că trebuie să determini care este cea mai bună pentru tine. O canapea sau un coltar poate oferi un uz limitat, iar calitatea și scopul de folosință sunt două dintre criteriile importante. 

Un aspect de seamă în vederea cumpărării unei canapele este distincția dintre canapelele de ședere ocazională sau de design și cele pentru utilizare frecventă și dormit. 

Canapelele de design, acele canapele special confecționate pentru a aduce o notă de rafinament livingului, sunt frumoase și elegante. Sunt mult mai fragile, iar la folosirea frecventă, se vor deteriora foarte repede. Acestea sunt ideale pentru sufragerii care se folosesc ocazional, în care se primesc musafiri sau se organizează evenimente. 

În schimb, dacă dorești o canapea pe care o vei folosi zilnic și pentru dormit, o canapea extensibilă sau colțar extensibil este cea mai bună opțiune.  

Canapea extensibilă vs. colțar extensibil (canapea sau coltar) 

Canapelele extensibile și colțarele extensibile diferă mai mult în formă și nu neapărat în uzul practic. Ambele variante prezintă funcție de extensie și se pot folosi drept spațiu de dormit, fie regulat sau ocazional. Dacă te întrebi care este cea mai bună variantă dintre cele două, preferințele, nevoile și spațiul vor dicta alegerea pe care o vei face în final. 

Canapeaua extensibilă se potrivește oricărui tip de living, mai mic sau mai mare. Este foarte practică și nu ocupă foarte mult spațiu și se poate plasa în orice loc al încăperii, conform preferințelor de decor.

Dacă ai un living mare care permite plasarea unui colțar extensibil, acesta dispune de mai multe locuri, făcând astfel un spațiu de ședere mai mare și mai confortabil. 

Sunt canapelele bune pentru dormit regulat și/ sau ocazional? 

Scopul pentru care cumperi o canapea obișnuită sau o canapea colțar este de a te bucura de confort, de relaxare și de odihnă. Dacă vei folosi canapeaua pentru a dormi pe ea în mod regulat, trebuie să ai în vedere care ar putea fi consecințele pe termen lung. 

Specialiștii spun că cel mai bun și odihnitor somn ni-l poate oferi un pat, cu condiția ca salteaua să fie una calitativă și potrivită pentru corpul nostru. Totuși, există anumite situații când dormitul pe canapea poate fi mai confortabil decât în pat. De exemplu, atunci când suntem răciți sau ne confruntăm cu insomnii, dormitul pe canapea poate fi mai relaxant. 

Pentru majoritatea oamenilor, nu este mare lucru să doarmă pe canapea din când în când. Dar canapelele sunt concepute pentru relaxare într-o poziție verticală și nu pentru dormit. Dacă optezi pentru dormit pe canapea în mod regulat, în timp, se vor observa anumite efecte secundare. 

Un efect secundar important este poziția pe care o avem în timpul somnului, care dacă este incorectă, poate cauza dureri musculare și de gât. Pentru a evita astfel de situații neplăcute pentru sănătatea ta, poți achiziționa o saltea de tip topper pe care să o pui peste canapea, astfel încât să asigure poziția corectă a spatelui. 

Cum să alegi canapeaua în funcție de cum o vei folosi 

Sunt multe criterii pe care trebuie să le ai în vedere atunci când cumperi canapeaua, pornind de la tipul acesteia, formă, materiale, culoare și scopul pentru care o vei folosi.

Dacă vei folosi canapeaua pentru dormit, atunci canapeaua trebuie să întrunească criteriile de calitate și confort, astfel încât să fii cât mai mulțumit de alegerea făcută. Este ideal să fie o canapea sau un colțar extensibil, cu ladă de depozitare, din materiale de calitate superioară. 

Dacă scopul tău este să amenajezi un living într-un design aparte și pe care nu îl folosești frecvent, alegerea canapelei poate fi flexibilă. Poți opta pentru canapele fixe, colțare, seturi de canapele și fotolii, canapele modulare sau canapea cu recliner. 

Despre alegerea canapelei am discutat în detaliu aceste aspecte în articolele anterioare, pe care le poți găsi în această secțiune a blogului nostru. 

Recomandările noastre de canapele și colțare

Coltar extensibil California - canapea sau coltar.
Coltar extensibil California

Colțar extensibil California 

Este un colțar de sufragerie extensibil care prezintă două lăzi de depozitare și șezlong ajustabil pe dreapta sau pe stânga. Este din material de țesătură durabilă. Este unul dintre cele mai bune colțare extensibile deoarece este foarte practic, rezistent, poate fi folosit pentru dormit și nu ocupă foarte mult spațiu. Culorile disponibile sunt gri și maro.   

Ingrid catifea gri scaled 1 e1653919954416 -

Canapea extensibilă Ingrid 

Este o canapea cu design modern, cu două pernuțe decorative și tapițerie din material de catifea. Este extensibilă și se poate folosi pentru dormit, având și spațiu de depozitare. Culorile disponibile sunt gri, turcoaz, albastru

Set canapele catifea Chester Eveline 

Este o alegere foarte bună pentru un living mare și încăpător cu canapele de design care să creeze un cadru primitor și special. Setul de canapele Chester Eveline se găsesc în două variante: set canapea Chester cu 3 locuri și una cu două locuri sau set canapea cu 3 locuri și două fotolii. Culorile disponibile sunt cappucino și albastru închis.

Canapea 3locuri catifea Scarlett decor final patrat 2409 scaled 1 e1653919200445 -
Canapea fixa Scarllet

Canapea fixă Scarlett 

Este o canapea de design ideală pentru ședere ocazională datorită aspectului atrăgător și modern. Este din material de catifea de culoare albastru închis ce va da un plus de finețe sufrageriei. Are două pernuțe decorative în ton și picioare metalice aurii care scot în evidență culoarea elegantă a canapelei. 
Pentru mai multe opțiuni de canapele și colțare, intră pe site-ul nostru iar aici găsești multe modele din care să alegi canapeaua potrivită nevoilor tale.

Articole ASEMĂNATOARE

2 thoughts on “Canapea sau coltar extensibil? Dormit regulat sau ocazional?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.