Sfaturi despre canapele, Sfaturi despre coltare

Canapele, colțare, fotolii și șezlonguri albastre și turcoaz

lazy -

V-ați gândit vreodată să vă decorați camera de zi în turcoaz sau albastru? Poate că pe cât de tare vă place această culoare, pe atât de tare vi se pare riscant să o includeți în decorul camerei, atunci când vine vorba de piese de mobilier mai mari cum ar fi o canapea turcoaz sau pereți albaștri. Totuși, dacă vă dați voie să îndrăzniți, există toate șansele ca sufrageria dvs. să arate fabulos la final! 

Din păcate sunt multe culori care sunt adesea lăsate la urmă și trecute cu vederea atunci când decideți să vă mobilați și să vă decorați casa. Totuși, nuanțele de culoare mai deschise și mai calme sunt adesea originale și pot da o notă sofisticată casei atunci când știți cum să le includeți. Acesta este și cazul turcoazului, o culoare care exprimă liniște și ajută la aducerea lejerității decorului. Turcoazul, la fel ca albastrul, are un efect calmant și favorizează concentrarea: perfect pentru dormitor și sufragerie. 

Dați-ne voie să vă ajutăm să oferiți puțină energie proaspătă casei dvs si să vă aducem puțină inspirație și încredere, cu acest ghid unic despre cum să integrați o canapea sau un colțar de living turcoaz în camera dvs!

Canapea catifea Amanda blue TM180802 color 47 1 min -

De ce albastru? De ce turcoaz?

Culoarea turcoaz este cunoscută pentru că are multe nuanțe diferite, toate la fel de frumoase și originale. Un turcoaz foarte deschis, pastelat exprimă pace și liniște, pe când o nuanță medie, amintește de valurile mării. Un turcoaz mai închis este hotărât și elegant, oferind impresia de profunzime și sofisticare. Diferitele nuanțe sunt date de subtonurile și mixul de culori care îl compun: poate fi mai înclinat spre albastru sau verde, sau poate avea note de alb în cea mai deschisă nuanță.

Albastrul a jucat întotdeauna un rol important în paleta de culori pentru decorul casei, dar acum, mai mult ca niciodată, are o popularitate extinsă în preferințele designerilor de interior și ale persoanelor cărora le place să aducă un strop de culoare în casa lor.

Albastrul este o culoare atât de versatilă! Puteți alege un albastru ca cerul, pastelat sau un cobalt strălucitor, ori preferatul tuturor, albastrul bleumarin întunecat și capricios! Nuanțele de albastru, atât pe pereți, cât și în cazul unei canapele albastre sau unui coltar de living albastru, pot seta și exprima starea de spirit a întregii încăperi! 

Dar cum puteți aduce aceste culori superbe în sufrageria dvs actuală? Ce sentiment vreți să pictați? Calmant și aerisit? Întunecat și dramatic? Modern și chic? Desigur, albastrul și turcoazul pot funcționa cu toate aceste stiluri, este vorba doar de alegerea nuanțelor potrivite.

Cum să includeți turcoaz-ul în living

Turcoaz este o culoare super versatilă – arată grozav combinată cu piese din alb pur, dar funcționează bine și cu culori neutre precum taupe, crem și ecru. Turcoazul mai închis este perfect pentru a îl combina cu roz-coral pentru un efect puternic, în timp ce nuanțele mai deschise, mai pastelate de turcoaz arată liniștitor și relaxant alături de tonurile de roz pudră. 

De asemenea, nu vă feriți să îl combinați cu nuanțele de decor întunecate precum smarald și ametist! Dacă înclinați spre un peisaj mai dramatic și întunecos, combinați turcoaz cu accente de negru sau auriu – acestea arată că aveți curaj să încercați combinații puternice, oferă un plus de elegantă living-ului și exclud complet posibilitatea unui design plictisitor. 

Doriti sa aveti o pată de turcoaz la dvs în sufragerie, dar fără să vă asumați un risc prea mare și totuși să folosiți acest trend? Obiectele decorative din lemn sau o podea din lemn deschis mențin camera deschisă și aerisită. Creați textură prin adăugarea unui covor turcoaz pastelat și introduceți mascota camerei – un fotoliu turcoaz din catifea! Nu uitati să completați povestea prin piese de decor aurii și uite așa, ați combinat cu succes stilul scandinav cu cel glam, fără riscuri foarte mari! 

canapea extensibila Ingrid catifea turcoaz 1 -

Idei de decor în jurul unei canapele turcoaz

Mobilierul bine asortat poate crea o atmosferă unică în interiorul living-ului dvs. Din cauza aceasta culoarea turcoaz este atât de apreciată! Credeți că este dificil să găsiți mobilier în această culoare? Dimpotrivă. Dacă visați la un coltar extensibil turcoaz sau la un fotoliu în această culoare, Mobila Sigma oferă o gamă largă din care puteți alege! 

Din catifea sau material textil, într-o nuanță mai puternică sau mai pală, canapelele extensibile turcoaz cu și fără spațiu de depozitare de la Mobila Sigma reprezintă alegerea ideală. 

Tapetul geometric, pereții în culori foarte deschise, elementele metalice și amestecul de texturi ajută să completeze o cameră care are ca centru focal un colțar de living turcoaz sau o canapea turcoaz. Puteți utiliza diferite variante ale nuanței canapelei și prin mici obiecte decorative, tablouri sau draperii. 

Catifeaua va adăuga un aspect somptuos și luxos, în timp ce un material tip bumbac poate crea senzația de “acasă” sau poate merge chiar puțin mai departe spre stilul country. Indiferent de țesătura pe care o alegeți, nu uitați să adăugați o mulțime de perne umflate pentru a crește factorul de confort!

Cum să includeți albastrul în living

Albastrul, în toate nuanțele sale, a fost mult timp o alegere populară pentru canapelele elegante. Atrăgătoare, versatilă și practică, o canapea albastră, bleumarin sau albastru intens ar putea fi completarea perfectă pentru camera dvs. de zi.

Nuanțele de albastru tind să se împace foarte bine cu monocrom, lemn, sau metalele și accentele de alamă. Este o alegere de culoare atemporală care poate fi ușor variată și stilată în atât de multe moduri diferite!

5 18 min -

Idei de decor în jurul unei canapele albastre

Pur și simplu nu puteți greși dacă optați pentru un material precum catifeaua albastră! Aduce o notă de lux oricărui spațiu, plus că este un material care funcționează cu o mulțime de stiluri diferite, de la un colțar albastru cu aer modern, futurist, până la un fotoliu de epocă, cu spătar înalt, drept și tradițional.

Tot Mobila Sigma pune la dispoziție câteva piese absolut superbe de mobilier din catifea albastru închis, cum ar fi colțar living albastru Georgia sau canapea extensibilă albastră din catifea, din colecția Amanda sau Selena. 

Oricare ar fi alegerea dvs, țineți minte doar atât: nuanțele de albastru arată întotdeauna grozav, iar o canapea albastră nu numai că va injecta culoare și personalitate în spațiu, dar va fi, de asemenea, odihnitoare și va adăuga un sentiment de calm sufrageriei!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.