Sfaturi despre canapele

Canapelele moderne – design si idei de amenajare

lazy -

Canapeaua modernă este alegerea ideală pentru un living al cărui stil respectă tendințele actuale în materie de design interior. 

Dacă ne întrebăm cum sunt concepute aceste canapele și colțare moderne de living, trebuie să ținem seamă că, de-a lungul timpului, designerii au experimentat multe idei creative și în sfera decorului interior. Astfel, au fost create canapele de living moderne, cu diverse forme, structuri modulare care permit numeroase configurații și modele care aduc linii clasice în prezent.

Astăzi, în casele noastre, canapeaua modernă de living este principalul element în jurul căruia se construiește decorul interior. 

Deoarece în prezentul articol vom discuta în detaliu despre canapele și colțare moderne, mai precis ce anume le dă caracterul modern, vom începe cu prezentarea a câteva lucruri despre noțiunea de „modern”. 

Stilul modern – generalități 

Termenul „modern” înglobează un stil de design care a fost în trend de la începutul până la mijlocul secolului al XX-lea. Stilul modern este adesea confundat cu stilul contemporan, care împrumută multe dintre aceleași elemente și se referă la oricare dintre tendințele dominante de design care sunt populare astăzi.

Stilul modern are la bază câteva principii simple: funcționalitate, durabilitate și design. Prezintă o tendință de evoluție de la mobilierul clasic, încărcat cu multe elemente și printuri la mobilier modular, practic și cu cât mai puține accesorii. Culorile predominante sunt gri, alb și alte nuanțe neutre și deschise. Printre principalele materiale care se regăsesc în acest tip de decor interior se numără piatra, sticla și lemnul de culoare deschisă.

Ce caracteristici prezintă o canapea modernă

Acest tip de canapea este elegant, sofisticat și minimalist; lipsindu-i cu desăvârșire modelele încărcate și este în general realizat din materiale de calitate superioară, cum ar fi materialul din piele sau din catifea. Canapelele moderne se combină armonios cu elementele din jur și reușesc să completeze stilul camerei și să evidențieze tema generală a acesteia. 

Acestea sunt câteva dintre caracteristicile predominante pentru care canapelele de living moderne sunt cele mai căutate.

Sunt practice, funcționale și versatile

Amenajarea unui living modern răspunde, în general, nevoii de funcționalitate, de uz practic, iar mobilierul modern nu reprezintă o excepție. Astfel, multe canapele moderne sunt adesea modulare sau de tip colțar. De asemenea, canapelele moderne extensibile prezintă și ele un plus de funcționalitate.  

Sunt perfecte pentru interioarele spațioase, oferă suficient confort și sunt practice. De altfel, sunt simplu de asamblat, simplu de întreținut și ușor de mutat la reconfigurarea spațiului din living.

Au culori sobre și linii geometrice

Ca și alte piese de mobilier modern, canapele sunt realizate din linii drepte care dau un aspect geometric, sofisticat și ordonat. Datorită aspectului funcțional și practic, multe canapele și colțare moderne nu sunt supraîncărcate de modele și culori strălucitoare. Culori precum alb, bej, gri și alte nuanțe neutre predomină pentru aceste canapele pentru a facilita integrarea acestora în toate tipurile de sufragerie. 

Canapea Cristina pink 1 -

Sunt confecționate din materiale durabile și rezistente 

Țesătura ușoară și pielea sunt adesea folosite ca materiale de tapițerie pentru canapele în stil modern. Într-adevăr, aceste materiale oferă un design neutru, fără pretenții. De asemenea, fibrele naturale și lemnul ușor sunt folosite pentru a facilita aspectul modular. 

Tipuri de canapele moderne 

Canapea mid-century modernă

Ca și alte tipuri de canapele moderne, mobilierul în stil mid-century constă din linii și margini drepte și nuanțe neutre și pământii. În mod obișnuit, aceste canapele sunt realizate fie din piele sinetică, fie din poliester și vin cu spătar compact. Totodată, acest tip de canapea nu prezintă perne, iar brațele sunt subțiri în stil tuxedo. 

Canapele moderne 

Modelele recente de canapele moderne sunt canapelele cu trei locuri, canapele modulare și secționale. Ele pot fi asamblate într-o varietate de moduri, întocmai pentru a oferi flexibilitate în amenajarea camerei de zi, beneficiind și de un aspect modern și elegant. Mai putem menționa și canapele moderne extensibile, care pot oferi și funcția de dormit la nevoie. 

Canapele moderne în stil contemporan 

Canapelele contemporane provin din aceeași sursă de proiectare ca și canapelele moderne, ceea ce înseamnă că se aseamănă foarte mult prin linii elegante, suprafețe netede și culori neutre. La fel ca pentru toate tipurile de canapelele moderne și pentru canapelele în stil contemporan fibrele textlle și pielea sintetică sunt populare. În această categorie intră de obicei și canapele moderne de lux, întrucât au o mare căutare pentru interioarele de lux.

Pentru ce stil de decor se poate folosi o canapea modernă 

Stilul minimalist  

În zilele noastre, minimalismul se referă la ceva practic sau funcțional. Poate fi  caracteristică care se potrivește canapelei moderne, dar există și excepții. Într-adevăr, minimalismul este foarte practic pentru încăperile înghesuite, dar poate crea și o atmosferă foarte rafinată într-un living mare.

Stilul industrial 

Stilul industrial este destul de diferit de cel modern. Oțelul și metalul în general, rugina și nuanțele rustice, materialul de piele și accesoriile din sticlă originale stau la baza stilului industrial. Prin urmare, este un mediu perfect pentru a adăuga un pic de contrast cu o canapea modernă.

Stilul scandinav

Stilul scandinav este tipul perfect de decor pentru canapele și colțare moderne deoarece caracteristicile acestui stil corespund stilului modern. Funcționalitate, minimalism, camere spațioase și luminoase, culori neutre sau nuanțe deschise definesc un decor modern. 

Stilul contemporan 

Stilul contemporan nu este un stil fix. Mai degrabă, este o serie de combinații estetice care pot evolua în funcție de tendințe. În prezent, stilul contemporan se caracterizează prin linii geometrice, elemente modulare și din ce în ce mai multă sofisticare. Este locul perfect al unei canapele moderne de lux. 

Canapele moderne vs. colțare moderne

Decizia de a alege între canapele moderne sau colțare de living moderne poate fi una dificilă. Colțarele moderne pot fi o alegere mult mai bună deoarece acestea optimizează spațiul dintr-o încăpere, făcându-l să pară mai mare. Sunt mult mai ușor de asamblat, în special dacă vorbim de colțare modulare.

Colțarele moderne extensibile sau simple se potrivesc mult mai bine interioarelor contemporane. Acestea oferă mai mult spațiu de ședere și sunt mult mai confortabile. 

Dacă se dorește un interior aparte care să iasă în evidență prin stil, ne putem orienta către colțare moderne de lux. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.