Sfaturi despre canapele

Coltare sau set de canapele si fotolii

lazy -

Ultimii ani ne-au făcut să realizăm că avem nevoie să ne simțim bine în propria casă. În momentul în care ne propunem să mobilăm o casă nouă sau să reamenajăm, ne concentrăm pe aspectul pieselor de mobilier și pe ceea ce vrem să exprime casa noastră pentru cei care aleg să ne treacă pragul.

Este un lucru perfect normal, dar este recomandat să nu ne rezumăm doar la elemente ce pot înfrumuseța o casă, ci ar trebui să ne îndreptăm atenția asupra utilității, calității și confortului pe care acestea ni le pot oferi.

Poate una dintre cele mai complicate sarcini ale oricui este să aleagă între un colțar și o canapea cu fotolii. În aparența sunt asemănătoare, însă atunci când punem informațiile pe hârtie, este posibil ca lucrurile să nu fie tocmai simple.

Fie că vorbim despre un colțar sau despre un set canapea și fotolii clasice, cu siguranță ne raportăm la un living. Este camera în care ne petrecem cea mai mare parte din timp, mai ales dacă ne referim la momentele de relaxare sau de cele petrecute alături de cei dragi. În ultima vreme s-a mers pe piese de mobilier cât mai simple, însă la capitolul „pe ce stăm” avem două variante din care să alegem: colțare sau set canapea și fotolii moderne.

Colțarul este cunoscut pentru spațiul pe care îl poate oferi, dar și pentru nivelul de confort pe care îl are. De asemenea, posibilitatea acestuia de a se extinde îl poate transforma într-un pat potrivit pentru vizitatorii care rămân peste noapte. Este ideal pentru socializare, dar și pentru o seară de relaxare alături de un film bun.

În schimb, setul de canapea cu fotolii este mai potrivit unui stil clasic și oferă posibilitatea de a muta fotoliile în orice punct al livingului. De asemenea, se poate crea o simetrie plăcută la nivelul livingului, oferind impresia unui spațiu mai aerisit.

Un alt aspect de luat în considerare poate fi spațiul de depozitare pe care îl pot avea atât canapelele cât și colțarele, cu mențiunea că un colțar poate avea 2 spații de depozitare ce se pot întinde pe ambele părți ale acestuia.

Coltar laura gri -

Avantajele unui colțar

Din dorința de a crea un spațiu nonconformist, dar și pentru a oferi deschiderea către socializare, colțarele au devenit din ce în ce mai apreciate, în special de consumatorii tineri. Indiferent de stilul în care se încadrează sau de culoarea aleasă, când te gândești la colțare faci imediat legătura cu un spațiu primitor, relaxant, în care să petreci timpul alături de cei dragi.

Unul dintre cele mai importante avantaje ale unui colțar este posibilitatea de a-l așeza în colțul livingului, motiv pentru care ne putem folosi de unul dintre pereți. De asemenea, cele mai multe modele de colțare sunt modulare și pot fi ajustate în funcție de preferințele fiecăruia, mai ales că se pot monta pe stânga sau pe dreapta.

Dezavantajele unui colțar

Colțarele sunt practice și oferă spațiu pentru relaxare sau pentru dormit, dar în același timp ocupă și mult spațiu în living. Nu sunt potrivire oricărei încăperi, în special dacă în living deja există mult mobilier ce nu permite amplasarea unei alte piese voluminoase, așa cum este colțarul.

Cele mai multe dintre colțare sunt achiziționate pentru mărimea lor, motiv pentru care sunt masive și greu de mutat sau de adaptat în orice living. Atunci când este amplasat într-un spațiu strâmt sau care conține elemente din mai multe stiluri, acesta poate grea impresia unui mediu aglomerat, care deranjează în special din punct de vedere vizual.

Set penelope gri -

Avantajele unui set de canapea cu fotolii

Spre deosebire de colțar, un set de canapea cu fotolii îți oferă posibilitatea de a reamenaja livingul oricând dorești, pentru o scurtă resetare a întregului design. Simpla mutare a elementelor poate schimba întregul aspect al livingului. Dacă despre colțar am menționat că este ideal pentru întâlnirile cu cei dragi, pentru a sta împreună, o canapea cu fotolii poate fi folosită și în acest sens, mai ales pentru că le oferă participanților spațiul de care poate au nevoie.

Poate fi vorba despre o canapea extensibilă sau fixă, cert este că poți crea un set cu 2 sau mai multe fotolii, care se pot poziționa în orice colț al livingului.

Dezavantajele unui set de canapea cu fotolii

Așa cum era de bănuit, principala problemă a canapelelor cu fotolii poate fi lipsa locurilor, mai ales atunci când familia extinsă vine în vizită. Majoritatea canapelelor au 2 sau 3 locuri, iar 2 fotolii mai pot crea câte un loc, dar acestea pot fi insuficiente în cazul unei familii numeroase.

Când ne orientăm spre un model de canapea din piele sau din catifea, fotoliile trebuie să fie identice, însă uzarea acestora se poate realiza mult mai repede decât în cazul canapelei. Un fotoliu este mai practic și va fi folosit mai des, iar atunci când încep să se observe urmele de uzură la nivelul acestuia, poate fi dificil de găsit un înlocuitor identic la raionul de fotolii de canapele.

Forma canapelelor nu este întotdeauna prietenoasă cu orice spațiu în care este amplasată, așa că dacă achiziționați acum un set cu canapea și fotolii, peste un timp, când veți dori o reamenajare a casei, s-ar putea ca acestea să nu se mai potrivească decorului.

Prețul colțarului vs. Prețul setului de canapea cu fotolii

Vorbim despre design, dimensiunile sau culorile mobilierului din living, însă majoritatea celor care achiziționează o canapea, un colțar sau seturi, pornesc de la un buget. În funcție de materialul din care sunt realizate, seturile de canapele și colțarele au prețuri asemănătoare, dar cu o simplă căutare ne putem da seama că un colțar extensibil, chiar și cu ladă de depozitare, poate fi o alegere inspirată, la un preț mai avantajos decât în cazul unui set cu canapea și fotolii.

Avem iubitori de canapele din piele sau din catifea, dar și consumatori pentru care un colțar extensibil spațios este tot ceea ce au nevoie după o zi plină. Cu toate că părerile sunt împărțite, te sfătuim să pui în balanță tot ce ți-am prezentat mai sus, iar la final să faci cea mai inspirată alegere. Nu uita să ții cont de texturile, culorile și de stilul mobilierului pe care îl alegi, indiferent de numărul de piese pe care le poate avea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.