Sfaturi despre canapele, Sfaturi despre coltare

Cum alegi canapeaua dacă ai probleme cu spatele

lazy -

Și tu ai probleme cu spatele? Conform ultimelor studii pe acest subiect, se pare că faci parte din cei 540 milioane oameni la nivel mondial care au raportat măcar o dată dureri sau probleme cu spatele.

Cu cât tehnologia evoluează mai mult, cu atât omul nu mai este nevoit să facă la fel de mult efort sau să petreacă la fel de mult timp în picioare, compensând prin statul multe ore în poziția așezat sau întins. În afară de patul tău, canapeaua este probabil cea mai folosită piesă de mobilier din casa ta.

Majoritatea dintre noi folosim canapeaua ca loc de relaxare în timp ce urmărim emisiunile  preferate, ca loc de adunare pentru nopți de jocuri în familie și vizite cu cei dragi și, uneori, chiar ca loc pentru a ne lua masa.

Te-ai gândit vreodată că în afara scaunului de birou sau al ridicării greutăților incorect, canapeaua ar putea fi una dintre cauzele durerilor tale de spate?

Ce cauzează durerile de spate?

O mulțime de canapele living moderne nu iau în considerare ergonomia corpului uman atunci când sunt proiectate, iar mulți dintre noi nu iau în considerare modul în care acestea le pot afecta corpul atunci când le achiziționează. Cu perne uriașe și adâncituri mari, nu avem cum să nu ne putem ghemui în ele, sunt pur și simplu prea provocatoare! 

nova gri -

Cum alegi cea mai bună canapea living?

Pentru a te asigura că eviți pe cât posibil achiziționarea unei canapele sau colțar living care ar putea contribui la durerile tale de spate, iată câteva funcționalități pe care să le iei în calcul: 

Sistem cu arcuri

Cea mai bună gamă de sisteme de arcuri pentru canapeaua care îți susține spatele ar fi un sistem de arc cu opt căi, legat manual, cu un sistem de arc sinuos. O canapea bună care oferă sprijin spatelui tău ar trebui să te împiedice să te scufunzi adânc în pernă, chiar dacă cu toții considerăm acest sentiment foarte satisfăcător!

Fermitate

Așa cum spuneam și mai sus, chiar dacă tuturor ne plac locurile moi, care te fac să te simți ca și cum te-ai scufunda în nori, acestea îți pot afecta destul de rău spatele când sunt utilizate pe termen lung. 

Cele mai bune canapele care să prevină durerile de spate ar trebui să fie ferme și dense. Testează canapeaua pe care o cumperi, așezându-te pe ea și observând cât de repede te poți ridica. Încearcă să cauți perne din spumă de înaltă densitate care au o adâncime de cel puțin 10-15 cm. 

Înălțimea canapelei

Înălțimea medie a scaunului canapelelor standard este de aproximativ 50 cm. Cu toate acestea, înălțimea poate varia, putând fi chiar personalizată pentru persoanele mai înalte sau dacă urmează să fie utilizată de copii. Cea mai bună înălțime pentru o canapea obișnuită sau colțar living este însă de 50 cm, asigurând un unghi al genunchiului de 90 grade în timpul așezării și o susținere corectă a corpului. 

Cele mai bune canapele living pentru spate

Canapea cu recliner

O canapea cu recliner are perne ajustabile pe mecanism, cu alte cuvinte, pernele spătarului de exemplu pot fi așezate în unghiul potrivit, în funcție de nevoile fiecărei persoane, fie prin tragere cu mâna, fie printr-un buton sau telecomandă. 

Persoanele care petrec mult timp în fața TV-ului pot alege acest tip de colțar cu recliner pentru a elimina presiunea de pe partea inferioară a spatelui și a gâtului.

Alternativ, o canapea sau colțar living ferm, care îți oferă opțiunea de a te întinde complet poate funcționa bine. Cu toate acestea, trebuie să vă asigurați că televizorul nu este amplasat într-o poziție în care trebuie să vă întoarceți sau să vă întindeți gâtul pentru a-l urmări.

Canapea extensibilă

O canapea extensibilă multifuncțională este important să ofere un nivel ridicat de confort și să fie dotată cu bază pentru pat, cadru cu șipci și o saltea potrivită. Dacă sunteți în căutarea unei canapele extensibile pe care să dormiți permanent, seară de seară, atunci va trebui să vă uitați după caracteristici de înaltă calitate ce o deosebesc de o canapea extensibilă obișnuită, care este destinată doar nopților ocazionale. Câteva dintre criteriile pe care să le urmărești ar fi: 

  • O saltea separată din material de înaltă calitate – probabil cea mai importantă componentă pentru un somn sănătos și prietenos cu spatele
  • Un cadru cu șipci calitativ și ergonomic – pentru că până și cea mai bună saltea este nefolositoare fără un cadru bun
  • Un sertar / o ladă – pentru spațiu suplimentar de depozitare
  • Multă flexibilitate și manevrare rapidă și ușoară – mai ales când spațiul din casă este limitat, flexibilitatea canapelei extensibile este deosebit de importantă

Combinând funcționalitatea bună, construcția și finisajul înseamnă că obțineți o canapea extensibilă de calitate care rămâne confortabilă ani de zile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.