Sfaturi despre canapele, Sfaturi despre coltare

Cum să alegi canapeaua pentru un living mic

lazy -

Sufrageria este și va rămâne pentru totdeauna spațiul central dintr-o casă. Este locul în care toți membrii familiei se întâlnesc, petrec timp împreună și se relaxează. Astfel, este nevoie de o canapea potrivită din toate punctele de vedere.

Dar ce te faci dacă ai o sufragerie de mici dimensiuni?

Un living mic nu este un dezavantaj, ba din contră, el poate fi cochet, stilat, oferind o stare de bine dacă toate piesele de mobilier sunt aranjate conform spațiului și dorințelor personale. Urmând câteva sfaturi prețioase, ai posibilitate de a-ți alege un colțar sufragerie sau o canapea living perfectă nevoilor tale.

1.    Măsoară spațiul disponibil

Primul pas spre alegerea unei canapele living potrivite este de a măsura spațiul disponibil, mai ales dacă încăperea este de dimensiuni mai mici și nu-ți permite prea multe ajustări. Asigură-te că iei în considerare și spațiul necesar pentru celelalte obiecte de mobilier prin care vei decora living-ul.

De cele mai multe ori, unele canapele extensibile de calitate sunt cea mai potrivită opțiune. Mici și elegante, ele sunt potrivite pentru serile de film, deoarece îți oferă posibilitatea de a o extinde pentru un plus de confort.

2.    Alege în funcție de funcționalitatea canapelei

După ce ai făcut măsurătorile necesare, este timpul să alegi canapeaua în funcție de funcționalitățile sale. Majoritatea oamenilor preferă un colțar living extensibil, deoarece poate fi folosit pentru mai multe scopuri.

De obicei, colțarele sunt dotate cu lăzi de depozitare, ceea ce te vor ajuta să depozitezi obiectele personale fără să mai achiziționezi un dulăpior care va ocupa mai mult spațiu. De asemenea, fiind extensibil, ai posibilitatea de a-l închide atunci când nu este folosit pe post de pat, oferindu-ți mai mult spațiu în sufragerie.

Astfel, cu un colțar extensibil vei economisi și spațiu, dar și bani, devenind o soluție excelentă pentru încăperile mici, dar prietenoase.

Canapea Georgia cu brate bej -

3.    Alege o canapea living de nuanță deschisă

Ai făcut măsurătorile necesare, ai ales modelul pe plac, iar acum urmează să te hotărăști în materie de ce culoare se potrivește pentru o sufragerie de dimensiuni reduse. Ei bine, în acest caz, cele mai potrivite nuanțe sunt culorile deschise, neutre, precum este albul sau bejul.

Acestea fac magie, oferindu-ți senzația unei încăperi mai spațioase decât este în realitate. Evită culorile puternice, stridente și închise, deoarece imaginea de ansamblu a living-ului va părea „agitată”, ochiul percepând-o mai mică decât este în viața reală.

4.    Modelele simple și pernele decorative sunt elementele perfecte

Pentru o sufragerie mică și cochetă, alege o canapea simplă, modernă, cu forme cât mai aproape de formele geometrice, care cheamă spre relaxare și comunicare.

Alege un design simplu, cu linii curate, fără prea multe detalii sau cusături evidente. Astfel, va reda o imagine curată, aerisită și ordonată. Poți să contribui cu perne decorative stilate, care aduc un plus de confort canapelelor simple. Alege-le în nuanțe contrastante, care să se potrivească decorului întregii încăperi.

5.    Nu uita de materialul canapelei

Materialul canapelei poate să joace un rol important în procesul de alegere a canapelei living potrivite pentru o cameră mai mică. În general, materialele mai ușoare, precum sunt bumbacul sau lâna, vor putea face din sufragerie o încăpere luminoasă, care să pară aerisită.

Pielea, un material greu, va face canapeaua să arate mult prea voluminos, lucru pe care ar trebui să-l eviți pentru un living mic și cochet. Este foarte important să ții cont de stilul personal înainte de a lua decizia finală.

Astfel, alegerea canapelei sau colțarului potrivit pentru un living mic poate deveni cu puțin ajutor un proces relaxant și creativ, în care să-ți dai frâu liber imaginației. Sfaturile descrise mai sus te vor ajuta să alegi canapeaua potrivită nevoilor tale. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.