Sfaturi despre canapele

Cum să alegi un set de canapele și fotolii pentru un living modern

Set de canapele si fotoliu chester cappuccino

Casa este precum un tablou, deci trebuie să fie „pictată” ca atare cu toate obiectele de mobilier ce alcătuiesc un design complet modern. Să găsești canapele extensibile de calitate poate fi o adevărată provocare chiar și pentru cei mai râvniți oameni în arta decorului de interior.

Canapeaua este piesa principală dintr-un living, iar dacă optezi pentru un set canapea și fotolii complet, atunci cu siguranță vei avea nevoie de câteva sfaturi pentru a armoniza întreaga imagine a sufrageriei tale.

Dimensiunile potrivite

Atunci când intră în discuție dimensiunile potrivite pentru o canapea, probabil te vei gândi la cât de mare și confortabilă să fie, dar în final să fie utilă pentru casa ta. Un set de canapele și fotolii se alege în funcție de dimensiunile camerei și numărul de persoane care urmează să se bucure de confortul lor. Ai nevoie de loc suficient pentru a te întinde în după-amiezile unei zile solicitante, de a primi invitații cum se cuvine sau de a petrece seri distractive alături de oamenii dragi. 

Astfel, unele canapele de sufragerie mari pot oferi un confort mai ridicat în comparație cu cele mai mici, însă, în unele cazuri spațiul nu-ți permite. În acest context, ai posibilitatea de a-ți completa canapeaua modernă cu un fotoliu catifea pentru un plus de confort.

Utilitatea

O canapea trebuie să fie și utilă, nu doar de expoziție. Astfel, cele mai căutate canapele pentru zona de zi a casei sunt canapelele extensibile 3 locuri, care-ți oferă suficient spațiu atunci când sunt închise, dar și deschise, transformându-se în locul ideal de relaxare.

O canapea extensibilă se poate transforma în pat sau un loc de depozitare suplimentar, deoarece aceasta vine dotată cu lăzi de depozitare pe care nimeni nu are cum să le vadă. Prin urmare, este o soluție utilă pentru cine este în căutarea unei canapele care să îndeplinească 3 funcții odată.

Materialul

În acest caz, povestea se complică puțin, deoarece alegerea este mai mult subiectivă decât obiectivă. Canapelele vin sub diferite forme în ceea ce privește materialul. Începând de la clasica piele, până la frumoasa și moderna catifea sau tipicul material textil, fiecare alegere este specială în sensul ei.

Însă, unele canapele din catifea, precum setul Dark Blue Penelope sau Green Penelope, vor transforma sufrageria în cel mai modern, primitor și adorat loc din casa ta. Desigur, catifeaua este destul mai sensibilă și scumpă în comparație cu materialele textile.

Pe de altă parte, trebuie să acorzi o atenție deosebită inclusiv celor mai rezistente modele de canapele, care au structura realizată din metal sau lemn. Aceste două elemente rezistă cel mai mult în timp și nu se deformează.

Set penelope gri -

Înălțimea spătarului

Multe dintre modelele de canapelele moderne sunt minimaliste, cu forme cât se poate de drepte și spătare joase. Arată foarte bine, însă uneori există posibilitatea să simți nevoie de puțin mai multă susținere.

Astfel, poți opta pentru canapelele cu spătar înalt, dotate cu perne moi pentru clipe uimitoare de relaxare. Acestea oferă sprijin suplimentar pentru zona cervicală. Sunt potrivite în special pentru persoanele care obișnuiesc să petreacă mult timp pe canapea pentru a se uita la televizor, ori pur și simplu de a-și îndeplini sarcinile pe care locul de muncă le impune.

Detaliile decorative

Pentru a obține un living modern din toate punctele de vedere este important să acorzi o atenție deosebită și pentru detaliile decorative, precum:

  • culoarea;
  • imprimeul.

Toate acestea vor scoate în evidență propriul stil și vor completa puzzle-ul pentru obținerea unui living modern, demn de invidiat de cei ce-ți trec pragul. În cazul în care spațiul este deja fondat pe culori neutre, atunci o canapea vie, colorată, poate chiar cu un imprimeu floral, poate deveni piesa de rezistență din sufrageria ta.

Acestea fiind spuse, canapeaua este și va rămâne cel mai important element al unei încăperi, care trebuie aleasă cu grijă pentru obținerea stilului modernist atât de apreciat de întreaga lume.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.