Sfaturi despre canapele, Sfaturi despre coltare

Griul la canapele si coltare, fotolii. Design pentru casa

lazy -

O canapea sau un colțar gri este o alegere pe care o luăm foarte des în considerare pentru mobila de sufragerie. Indiferent dacă este de o nuanță deschisă sau închisă, canapeaua gri este versatilă și se poate asorta cu ușurință cu alte culori. Chiar dacă ai preferințe pentru un stil îndrăzneț, tradițional sau modern, nu trebuie să îți faci probleme cu o canapea gri, deoarece o poți integra în orice estetică de design a unei încăperi. 

De ce să alegi o canapea gri?

Culoarea gri poate constitui o bază rece pentru o selecție eclectică de culori de decor și se poate amesteca cu alte culori neutre calde pentru a oferi un aspect contemporan deosebit. Un avantaj pe care îl vei avea dacă alegi o canapea de culoare neutră precum griul este că vei putea să schimbi fără efort schema de culori a camerei, atunci când dorești să redecorezi.

Griul se asortează bine cu o mare varietate de culori, de la pasteluri moi până la tonuri de accent și nuanțe închise, astfel că tapițeria se va adapta altor schimbări din cameră. Așadar, alegerea unei canapele gri reprezintă o investiție solidă, care va dăinui chiar dacă gusturile și stilul tău de decorare se schimbă. 

Cum integrezi o canapea gri în decorul unei încăperi

O canapea gri sau un colțar gri poate capta atenția ca piesă de mobilier centrală a camerei  sezon după sezon, fie că o evidențiezi prin contrastul cu alte culori sau pastrezi schema de culori în tonuri neutre. Pentru a profita la maximum de această alegere clasică de culoare, îți oferim câteva idei care să te inspire în decorarea spațiului în care plasezi canapeaua gri.

Alege nuanța de gri care se potrivește cu restul elementelor de decor 

După cum am spus și mai sus, griul este o culoare neutră și una care se potrivește cu o gamă de alte variante de culoare, însă la ce ar trebui să te gândești sunt nuanțele și tonurile.  Există multe nuanțe de gri în sine, așa că trebuie să decizi dacă dorești tonuri deschise sau întunecate, ceea ce poate fi influențat de dimensiunea, forma și stilul canapelei alese. 

Coltar Georgia gri -

Alege culori care se combină foarte bine cu tonuri de gri

Când începi să creezi o schemă de culori în jurul unei canapele gri, opțiunile par aproape nesfârșite. Culoarea neutră vine într-o gamă de nuanțe și tonuri de culoare, așa că ar trebui să acorzi atenție subtonurilor pentru a alege accesoriile, culorile pereților și mobilierul. 

Gri și portocaliu

Întrucât este o nuanță neutră, orice altă culoare poate crea un contrast armonios cu gri. Dacă preferi o ambianță caldă, ușor contrastantă, poți alege elemente de decor portocalii precum pernele și pătura pe care să le așezi pe canapea. Chiar și un bol cu portocale va scoate în evidență canapeaua gri. 

Gri și alb 

Gri sau gri închis și alb sunt culori care se completează într-un decor. Deoarece sunt atât de opuse una față de cealaltă, creează un echilibru frumos de culori între elementele decorative. Poți opta pentru o canapea gri închis împreună cu obiecte de culoare albă și alte tonuri de gri pentru a păstra paleta de culori. 

Gri și albastru 

Tonurile de albastru denotă calm și sunt plăcute în designul interior. În combinație cu nuanțe de gri, rezultatul este unul atrăgător. Dacă vrei ca încăperea ta să fie o oază de liniște și într-un stil contemporan, o canapea gri cu accesorii în nuanțe de albastru, vor produce efectul dorit. 

Gri și roșu 

Roșul este una dintre cele mai îndrăznețe culori care poate evidenția o canapea gri. Dacă chiar vrei să dai personalitate deosebită încăperii, introdu culoarea roșie și vei reuși acest lucru. Canapeaua gri va fi în centru atenției și va susține armonia culorilor astfel încât atmosfera să fie una plăcută.

Gri și alte culori neutre 

Griul este o culoare rece care alături de tonuri de maro și bej conferă o atmosferă caldă și relaxantă. Astfel, cu o canapea gri și fotolii gri sau alte elemente de decor în tonuri de maro, bej și subtonuri de gri, camera va căpăta un aspect modern și va fi mult mai primitoare. 

Alege materialul potrivit pentru o canapea gri 

Cu toate că nuanțele sunt importante în alegerea canapelei gri potrivite, textura și materialul sunt importante în egală măsură și nu trebuie neglijate. În funcție de material, culoarea gri va căpăta o anumite luminozitate și profunzime. 

Pentru a aduce puțin un aspect de lux în camera de zi, poți schimba țesăturile mate cu o canapea de catifea gri sau argintie. Finisajul strălucitor al acesteia reușește să combine o gamă de tonuri care se vor asorta atât cu elementele întunecate, cât și cu cele luminoase ale unei camere.

Cristina gri -

Recomandările noastre de canapele și colțare gri 

Dacă te-ai convins că griul este cea mai potrivită culoare pentru canapeaua pe care vrei să o cumperi, noi îți recomandăm cele mai populare canapele și colțare gri de pe site-ul nostru. 

Canapea Ingrid 

Canapeaua Ingrid este o canapea extensibilă gri cu trei locuri și prezintă și spațiu de depozitare. Este o canapea în stil contemporan, perfectă pentru un living modern. Materialul de catifea îi oferă canapelei o notă de eleganță și  o face și mai rezistentă la uzura zilnică. Este ideală pentru activități precum citit,uitat la televizor, relaxare sau primit musafiri.

Colțar Georgia

Colțarul Georgia este un colțar gri de dimensiuni mari care se potrivește unui living spațios. Partea de șezlong a acestuia este interschimbabilă, deci poate fi transformat în colțar de dreapta sau de stânga, în funcție de preferințe. Este un colțar gri extensibil, cu două spații de depozitare și se poate folosi și pentru dormit, fiind foarte confortabilă și spațioasă. Materialul din stofă din care este făcută este unul rezistent, fiind o stofă de înaltă calitate. 

Canapea Cristina

Canapeaua Cristina este o canapea gri extensilbilă cu aspect modern, care se potrivește oricărui tip de sufragerie, mai mic sau mai spațios. Prezintă o husă din material textil, rezistent, iar cadrul de lemn o face durabilă. Are picioare de lemn la vedere, iar avantajul într-o cameră mai mică este că devine mai spațioasă și aerisită. 

2 thoughts on “Griul la canapele si coltare, fotolii. Design pentru casa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.