Top produse

Canapele pentru living și idei de amenajare

De mai bine de două secole ne bucurăm de existența canapelelor în viața noastră și poate vi se pare ciudat, dar inclusiv în Grecia Antică existau, chiar dacă la un nivel mult mai simplu. Pe vremea aceea nu aveai prea multe variante la dispoziție, însă acum nu varietatea este cea care ne pune bețe în roate de fiecare dată când ne propunem să achiziționăm o canapea nouă, ci alte aspecte de care trebuie să ținem cont dacă vrem ca alegerea făcută să fie una potrivită.

Livingul este spațiul în care petrecem cel mai mult timp, fie că locuim singuri sau cu familia. Este spațiul în care ne întâlnim cu prietenii și în care vrem să ne simțim cât mai în largul nostru. Tocmai de aceea, alegerea unei canapele pentru living este deseori mai complicată decât ne-am putea gândi. Așa că, dacă nu știi unde să te oprești cu căutările, dacă să ai în vedere canapele moderne, canapele modulare, canapele colțar sau o canapea extensibilă, avem pentru tine un material simplificat, care sperăm să te ajute la nevoie.

Ce tip de canapea se potrivește livingului tău

Primul aspect pe care trebuie să îl ai în vedere atunci când planifici să cumperi o canapea nouă este dimensiunea livingului tău. Există numeroase modele de canapele living, colțare extensibile sau fotolii, însă nu poți aglomera întreaga încăpere doar cu o canapea. În plus, trebuie să stabilești încă de la început dacă vei avea nevoie de ea și pentru dormit în fiecare seară, dacă se va folosi la nevoie drept pat sau dacă nu se va folosi niciodată în acest scop.

După ce ai luat în considerare dimensiunile potrivite ale canapelei, dar și locul exact în care vrei să o poziționezi, ar fi cazul să ne orientăm spre un anume stil. Fiind încăperea în care cu siguranță vei petrece mult timp, îți recomandăm să alegi o canapea living pe gustul tău, dar care să se integreze foarte bine în decor. În cazul în care livingul are un design minimalist, ai putea opta pentru o canapea Amanda de catifea sau poate un set de catifea Penelope. Sunt articole de mobilier moderne, dar care se pliază foarte bine și într-un decor minimalist.

De asemenea, dacă vrei o notă de eleganță, specifică poporului britanic, îți propunem o canapea living în stilul Chesterfield. Designul clasic, rezistența la uzură și confortul oferit sunt doar câteva dintre motivele pentru care ai putea opta pentru o canapea extensibilă de catifea verde Liana. La polul opus, specifică tinerilor și celor pentru care culorile sunt tot ceea ce contează într-un living, avem canapeaua extensibilă Bianca.

Canapele pentru living mic

Așa cum am spus încă de la început, dimensiunea livingului este aspectul cel mai important de la care pornim atunci când alegem o canapea pentru living. Pentru a vă simplifica procesul de căutare, dar și pentru un plus de inspirație, ne-am gândit să vă dăm câteva ponturi în cazul în care aveți un living mic.

Un living mic nu înseamnă întotdeauna o canapea pentru living mică, însă vă recomandăm să rezumați căutările la o canapea sau la un colțar extensibil cu 2 locuri, iar uneori, în funcție de restul elementelor din încăpere, chiar de 3 locuri. Știm cu toții că spațiile mici nu sunt cel mai ușor de organizat, dar dacă alegi un colțar extensibil Barcelona, care are și ladă de depozitare, cu siguranță vei elibera camera de elementele care doar necesită depozitare.

Pentru a economisi și mai mult spațiu, dar și pentru un plus de confort, canapelele fixe Fretta, disponibile în 7 culori, sunt cea mai bună alegere. În plus, ai posibilitatea de a alege și unul sau chiar două fotolii din aceeași gamă. Dacă alegi să sacrifici puțin spațiu și te orientezi spre o canapea extensibilă cu 3 locuri, modelul Cristina este o alegere mai mult decât potrivită. Cu un design modern, cu brațe, picioare de lemn și husă de catifea rezistentă la uzură, acest model de canapea pentru living va transforma întreaga încăpere.

Canapele pentru living mare

La prima vedere poate părea floare la ureche să mobilezi un living mare, însă cum faci să nu îl încarci prea mult și să alegi elementele potrivite? Dacă începi de la canapea, colțar sau fotolii, restul elementelor sunt mult mai ușor de integrat.

Un colțar extensibil cu ladă de depozitare Rio ar trebui să fie cap de listă pentru oricine, fiind disponibil cu șezlong pe stânga sau pe dreapta, în funcție de nevoile fiecăruia. Țesăturile rezistente la uzură îl transformă în alegerea ideală inclusiv pentru familiile cu copii. O variantă mai mică, asemănătoare cu acesta, este și modelul California. Pentru un plus de confort recomandăm colțarul Georgia sau canapeaua Tokyo.

Dacă sunteți adepții elementelor simple, dar de impact, un colțar London trebuie să își facă loc în living. Lada de depozitare discretă, cele două variante de culori elegante și țesătura de calitate plăcută la atingere pot da o notă de eleganță oricărui living.

Știm că varietatea de modele, culori, țesături sau dimensiuni ale canapelelor, colțarelor sau fotoliilor îți dau bătăi de cap, dar dacă ai puțin timp, magazinul de mobilă din Târgu Mureș poate fi punctul de plecare al căutărilor tale. Și nu uita, ai nevoie de o canapea pentru living pliată pe nevoile și dorințele tale!

One thought on “Canapele pentru living și idei de amenajare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.