Bucătărie, Sfaturi despre bucătării

Cum să alegi culorile potrivite pentru mobila de bucatarie

mobila de bucatarie londra gri

Mobila de bucatarie este o alegere importantă. Un motiv principal este acela că în această încăpere nu petrecem mult timp. Nu este un spațiu destinat exclusiv preparării hranei, ci este un spațiu de socializare cel mai adesea. Alegerea unui mobilier de bucătărie în culori adecvate se va potrivi perfect încăperii și va augmenta spațiul. Configurată potrivit, mobila de bucatarie va oferi un plus de organizare. Atunci când alegi bucătării moderne te bucuri de oportunitatea de a configura chiar tu design-ul și amplasarea exactă a corpurilor. Cum să alegi culorile potrivite? Hai să descoperim împreună.

Mobilă de bucătarie în stil clasic

Dacă ești adeptul unui stil clasic și acesta este aspectul de care se bucură întreaga casă, nici bucătăria nu trebuie să se dezică de acest aspect. Poți opta pentru mobilă de bucătarie pe colț, realizată din lemn masiv, cu detalii sculptate și cu mânere prețioase. Pentru a completa o astfel de bucătarie poți alege un blat de marmură, care să ofere și un contrast plăcut culorii natur a lemnului.

Bucătăria în culori neutre

Mobila de bucătărie gri se potrivește perfect unei încăperi gândite în culori neutre. Culorile neutre sunt atemporale și astfel te vei putea bucura de un aspect modern pentru o perioadă îndelungată. Te poți juca cu nuanțele de gri pentru a obține un contrast plăcut. Alege o nuanță de gri deschis pentru fețele ușilor de la mobila de bucatarie și un gri antracit pentru blatul de bucătărie. Dacă ești adeptul culori mai calde poți alege mobilă de bucătărie crem. Adaugă un blat din lemn masiv, de culoarea nucului și te vei bucura de o bucătărie primitoare și caldă.

Bucatarie londra pe colt cappuccino 1 -
Mobilă de bucătărie pe colț Londra cappuccino

Pentru spații mici, alege mobilă de bucătărie pe colț

Dacă spațiul acestei încăperi nu este unul generos, va fi necesar să îl folosești ingenios. Mobila de bucătărie pe colț este o alegere perfectă atunci când vrei să folosești fiecare spațiu. Alegerea unui mobilier bucatarie potrivit spațiului este esențial pentru orice încăpere. La Mobila Sigma găsești mobilă de bucătărie pe colț Londra disponibilă în nuanțe și dimensiuni diferite.

Culori tari pentru bucătării moderne

Dacă ești adeptul contrastelor, poți opta pentru mobilă de bucătărie roșie. Poți alege ca fețele dulapurilor de sus să fie roșii. Mânerele pot fi albe, la fel ca blatul de bucătărie. Insula ce face parte din mobila de bucătărie poate îmbina aceleași culori. Astfel de culori au nevoie de o iluminare foarte bună pentru a putea fi puse în valoare. Astfel vei putea alege benzi pentru a pune în valoare design-ul ales. Te vei bucura astfel de o iluminare optimă a spațiului în care pregătești masa.

Mobila de bucatarie londra rosie -

Bucătării amenajate într-o singură culoare

Negru denotă eleganță și nu va putea fi considerat niciodată demodat. Mobila de bucătărie neagră este sobră și nu poate fi pe placul tuturor. Tocmai de aceea bucătăriile complet negre sunt exclusiviste. Pentru un plus de eleganță poți adăuga accente aurii. Mânerele dulapurilor, bateria chiuvetei și câteva ustensile de gătit în nuanța aurului vor crea un design fabulos.

Dacă negrul nu se află în topul preferințelor tale poți opta pentru mobilă de bucatarie albă. Vei crea impresia de spațiu generos, de organizare și vei oferi un aspect curat. O fereastră largă și câteva plante decorative vor completa încăperea cu aspect diafan.

Bucătării în culori pastelate

Culorile pastelate te ajută să trăiești de o primăvară constantă în confortul casei tale. Bucură-te de o atmosferă primitoare cu un mobilier bucatarie în nuanțe calde. Atât pereții cât și mobilierul pot fi gândiți în culori precum roz pastel, vernil sau albastrul cerului.

Alege întotdeauna mobilă de calitate

Mobila de bucătărie ieftină nu este deloc o alegere sustenabilă. În timp se va dovedi că nu este prea rezistentă. Dacă nu faci o investiție pe termen lung încă de la începutul amenajării bucătăriei este posibil să pierzi bani și timp pe parcurs. Mobila de bucătărie ieftină nu este realizată din materiale de calitate și vei vedea pe parcurs că sertarele nu se mai închid corect, ușile se înclină sau mânerele necesită a fi schimbate de nenumărate ori. Dacă faci un calcul, e posibil ca în final să cheltui mai mulți bani și să pierzi timp prețios.

Oricare ar fi alegerea ta în materie de mobilă de bucătărie, alege întotdeauna materiale de calitate. Alegerea culorilor poate fi mai anevoioasă decât pare la prima vedere. Ține întotdeauna cont de dimensiunile încăperii și de stilul pe care vrei să îl adopți. Bucătăria este spațiul cel mai primitor al casei, unde au adesea loc cele mai interesante discuții.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.