Sfaturi despre canapele, Sfaturi despre coltare

Cum să alegi stilul unei canapele living

canapele living chester cappuccino

Fie că vorbim de amenajarea camerei de zi într-o casă nouă sau pur și simplu despre reînnoirea mobilierului existent, alegerea stilului de canapea potrivit este importantă pentru a crea o atmosferă primitoare.

Găsirea stilului perfect unei canapele living este o decizie importantă care nu se limitează doar la aspectul estetic. Canapeaua reprezintă un punct de atracție în orice locuință, care oferă confort, funcționalitate și stil, astfel, alegerea acesteia poate fi o sarcină dificilă, mai ales dintr-o mare varietate de opțiuni.

În acest articol vom discuta următoarele aspecte:

  • Cele mai cunoscute stiluri de canapele
  • Criterii în funcție de care alegem stilul canapelei

Stiluri de canapele living

Există numeroase stiluri de canapele și colțare, fiecare cu propriile elemente de design și caracteristici unice. Printre cele mai cunoscute stiluri de canapele avem următoarele:

Canapele tradiționale

Canapelele tradiționale sunt realizate cu deosebită atenție la detalii, în special prin prelucrare manuală, punând accent pe elemente decorative. Brațele rulate, butonii adânci, cadrele din lemn sculptat, picioarele din lemn și tapițeria elegantă sunt doar câteva dintre caracteristicile canapelelor tradiționale. 

Canapele Chesterfield

Canapeaua Chesterfield este unul dintre cele mai emblematice stiluri de canapea. Datând din secolul al XVIII-lea, designul frumos al canapelei prezintă un spătar jos, rulat, care se continuă până la brațe, creând o siluetă de înălțime uniformă cu butoni adânci. 

Canapelele Chesterfield clasice erau realizate din piele neagră sau maro, însă cele din zilele noastre pot fi avea tapițerie din alte materiale, precum țesături textile și catifea, de unde și o varietate mai mare de culori. 

Canapea Chester Cappuccino 3 locuri -

Canapele în stil mid-century

Aceste canapele sunt reprezentative pentru perioada de design interior din anii ’50 și ’60. Datorită aspectului lor contemporan și versatil, canapelele mid-century au trecut testul timpului și continuă să fie foarte apreciate și în prezent.

Ca trăsături distinctive, aceste canapele se evidențiază prin linii simetrice – designul mid-century concentrându-se pe simplitate și minimalism, fără exces de ornamente sau detalii complicate. Canapelele în stil mid-century se pot adăuga cu ușurință în orice stil de decor și oferă un aspect curat, fără suprafețe încărcate. 

Canapele în stil modern și contemporan

Aceste canapele sunt elegante, sofisticate și minimaliste, nu au modele desenate și sunt, în general, fabricate din materiale de înaltă calitate, cum ar fi pielea sau catifeaua. Canapelele moderne se integrează bine în spațiul amenajat, punând în evidență și completând stilul aparte al încăperii.

Printre canapele moderne vom găsi canapele extensibile de calitate, iar acestea pot oferi mai mult spațiu de relaxare și dormit, la fel ca și colțarele. Acestea sunt în topul preferințelor noastre datorită funcționalității extinse și a varietății de modele. 

Canapea Sabrina gri -

Cum alegem stilul unei canapele living

Alegerea stilului unei canapele living implică luarea în considerare a mai multor factori, cum ar fi preferințele noastre personale, designul camerei, dimensiunea spațiului, dar și funcționalitatea și confortul pe care ni le poate oferi. Așadar, vom prezenta în continuare câteva aspecte care să ne ajute să luăm decizia corectă în ceea ce privește stilul canapelei. 

Scopul în care vom folosi canapeaua

Acest pas ne va ajuta să înțelegem de ce avem nevoie de canapea și pentru ce o vom folosi cel mai mult. Este o canapea ce se va folosi în primul rând pentru relaxare, pentru a primi oaspeți sau ca punct central al livingului? În funcție de scopul pe care îl vom atribui canapelei, vom alege stilul care se aliniază cu nevoile noastre. 

De exemplu, putem alege o canapea extensibilă cu 3 locuri din material de catifea sau piele care să servească atât ca punct de atracție al încăperii, dar și care să ne ofere posibilitatea de dormit la nevoie. Dacă dorim să maximizăm spațiul unei camere mai mici, putem opta pentru un colțar mic, iar acesta va crea un cadru mai intim și mai sofisticat. 

Pentru a avea parte de mai mult confort, o canapea cu recliner rămâne cea mai bună opțiune. Acest stil de canapea este prevăzut cu un sistem care ne ajută să reglăm poziția corpului astfel încât să stăm cât mai confortabil. O canapea cu recliner din piele va completa eleganța decorului și va promite durabilitate și rezistență la uzură. 

nova gri -

Determinarea stilului predominant al camerei

Decorul și stilul camerei vor dicta și stilul canapelei. Dorim un living modern, tradițional, minimalist sau eclectic? Indiferent de ce stil vom alege pentru living, canapeaua va completa estetica generală a spațiului pentru a crea o atmosferă uniformă și primitoare. Pentru a alege o canapea de living în ton cu restul decorului va trebui să ținem cont de culorile, modelele și materialele folosite în cameră.

Preferințe personale și stilul nostru de viață

Stilul nostru de zi cu zi, dar și preferințele personale în materie de design pot influența alegerea stilului canapelei. Asta pentru că vom dori o canapea care să ne reprezinte personalitatea și simțul estetic. Un compliment primit pentru un stil de canapea bine ales are întotdeauna un impact pozitiv și ne crește încrederea de sine, tocmai de aceea dorim să facem alegerile cele mai bune.

Astfel, când vom alege stilul unei canapele living ne vom uita și la aspecte precum forma brațelor și a spătarului, tapițeria, picioarele canapelei dacă să fie la vedere sau ascunse sub husă etc. 

De pildă, o canapea din catifea verde închis în stil contemporan, minimalist poate fi o opțiune versatilă care să se adapteze oricărui stil de living, în funcție de ce elemente mai dorim să introducem în decor. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.