Canapele si Coltare

Coltar extensibil in forma de U, London si idei de amenajare

Clasice, în formă de L, modulare sau chiar în formă de U, canapelele și colțarele pot fi o adevărată necunoscută pentru amatori, dar o reală provocare pentru pasionații de design de interior. Există situația în care canapeaua trebuie înlocuită într-un spațiu deja amenajat sau situația mai ușor de gestionat, așa cum este cazul unui proiect de decorare de la zero, în care un colțar negru sau un colțar gri pot fi piesele centrale.

Recomandarea de azi este un colțar extensibil în formă de U, cu dimensiuni generoase la nivelul celor două șezlonguri și ladă de depozitare. Spre deosebire de alte modele, un colțar în formă de U aduce numeroase beneficii într-un living, mai ales pentru că forma sa permite ocuparea unui spațiu mai mic, dar oferirea în același timp a unui spațiu generos de folosit în cele cinci locuri de care dispune

De ce să alegeți colțarul extensibil în formă de U, London

Fiind un colțar U xxl și având posibilitatea de a se extinde printr-un mecanism ușor de utilizat, colțarul poate fi folosit și pentru dormit. Nu doar dimensiunile generoase recomandă colțarul în formă de U pentru funcția de dormit, ci și confortul care este asigurat de materialul din care este confecționat. Interiorul este realizat pe arcuri sinusoidale și spumă poliuretanică de densitate ridicată, iar rama din lemn și pal oferă un plus de stabilitate, inclusiv în timpul somnului.

Cu un design modern și compact, este unul dintre cele mai bune colțare extensibile pentru living, în special în cazul familiilor numeroase. În timp ce alte colțare pentru living moderne atrag atenția prin culorile aparte sau o întindere considerabilă, colțarul în formă de U permite socializarea mai rapidă și crearea unui spațiu restrâns.   

Curățare și întreținere

Husa este realizată dintr-un material textil rezistent la uzură, ce se poate curăța cu ușurință cu produse clasice pentru țesături, dar se recomandă evitarea produselor ce conțin alcool sau solvenți chimici. Ca orice material textil, expunerea la soare sau umiditatea pot afecta calitatea colțarului, iar recomandarea este ca acesta să fie amplasat într-un spațiu ferit de razele soarelui și de umiditate.

Livrare și montaj

Dimensiunile generoase ale colțarului fac posibilă livrarea acestuia în trei colete, iar montarea se face în spațiul în care se va amplasa. În cazul în care montajul este realizat în mod necorespunzător, acesta se poate deteriora în timp.

Variante de culori disponibile

Colțarul este disponibil în două culori, mai exact gri închis și cappuccino, care se pot integra cu ușurință în spații cu nuanțe puternice sau într-un mix de texturi. În funcție de camera de destinație, de restul decorului și de preferințele fiecăruia, oricare dintre cele două variante de culori oferă un plus de rafinament.

Culoarea colțarului ar trebui să se integreze perfect în spațiul pentru care se achiziționează, în special dacă este cazul unei sufragerii cu multe elemente din lemn sau cu covoare intens colorate. Texturile dintr-o încăpere pot absorbi lumina, iar colțarul nu va mai putea fi valorificat corespunzător.

Idei de amenajare

Un model de colțar mai întunecat, așa cum este varianta gri închis, se pretează unui living spațios, cu pereți albi sau într-o nuanță pastelată, cu perdele și draperii deschise la culoare. Podeaua poate fi o nuanță deschisă, însă nu neapărat albă, dar amplasarea unui covor mai deschis la culoare în fața colțarului va permite piesei de mobilier să iasă în evidență. Pentru o delimitare mai clară a spațiului din zona colțarului se pot pune pe covor și o măsuță de cafea din metal sau cu inserții de sticlă.

Varianta mai deschisă la culoare, cappuccino, atrage după sine un decor mai static. Se poate alege pentru un living, un birou sau chiar pentru o bucătărie deschisă și poate fi elementul central al unui decor minimalist. O podea din lemn închis la culoare, poate chiar spre maro închis, o masă de cafea din lemn, cu picioare de metal și un set de draperii maro sunt elementele necesare pentru un living cozy, dar și elegant în același timp. Covorul nu este esențial, dar dacă există intenția pentru unul se recomandă un model într-o nuanță mai deschisă decât podeaua și mai închisă decât colțarul.

Este un colțar pentru sufragerie, dar și pentru bucătăriile open space și cu siguranță se poate încadra în categoria pieselor de mobilier cu o durată lungă de viață. Materialele de calitate din care este realizat, ușurința cu care se poate încadra inclusiv în spațiile mai restrânse și numărul mare de locuri de care dispune sunt principalele motive pentru care ar trebui să fie alegerea oricui își dorește un aer modern în locuință, dar și posibilitatea de a reamenaja în jurul unui element care nu se va demoda cu trecerea anilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.