Sfaturi despre canapele

Canapea Chesterfield – idei de amenajare și când să cumperi

lazy -

Mai mult decât un loc pe care să te așezi la sfârșitul unei zile obositoare, să privești un film sau să te relaxezi, o canapea este, fără îndoială, cel mai important element dintr-o cameră! Este o ancoră pentru toate celelalte obiecte din încăpere, o carte de vizită pentru invitații tăi și un loc social, care-i adună pe toți cei dragi la un loc. 

Este foarte important, ca înainte de a investi într-o canapea, să definiți clar rolul pe care aceasta îl va avea, dar și spațiul pe care i-l alocați. Durabile și confortabile, canapelele Chesterfield funcționează bine în camere de zi sau în birou, oferind imediat un aer elegant și sofisticat încăperii. 

Indiferent dacă îți place aspectul unei canapele clasice din piele Chesterfield sau al unei canapele în L din material textil, confortabil, iată ghidul nostru pentru canapele Chesterfield, de la istorie și design până la cum să o găsești pe cea perfectă pentru tine!

Achiziționarea unei canapele Chesterfield

Clasică și luxoasă, frumoasă și elegantă, o canapea Chesterfield are un design unic care bifează toate casetele potrivite. Confecționată în mod tradițional din piele în culori închise, oferind o senzație grandioasă și masculină, această canapea a evoluat odată cu trecerea timpului, prezentând acum o gamă largă de opțiuni chic, moderne și sofisticate pentru a se putea mula pe cât mai multe nevoi și preferințe! 

chester gri inchis 1 -

O scurtă istorie a canapelelor Chesterfield

Canapeaua a preluat numele locului unde aceasta a apărut prima dată, în anii 1700, pe timpul celui de-al 4-lea conte de Chesterfield, Philip Stanhope, un iubitor de mobilier bine făcut și un politician foarte influent al acelor timpuri. Acesta și-a dorit o canapea uimitoare din piele, cu un scaun jos și spătar înalt, pentru a le permite domnilor săi să stea confortabil, fără a-și șifona costumele. Așa a luat naștere designul iconic Chesterfield.

Canapelele originale Chesterfield au fost umplute cu păr de cal pentru a le ajuta să-și păstreze forma. Acest lucru, împreună cu absența unui sistem de suspensie, le-a făcut îngrozitor de rigide și foarte puțin rezistente în timp. 

În plus, nasturii nu erau cusuți la fel de adânc anterior, ceea ce înseamnă că aceștia îi deranjau pe cei care stăteau pe o canapea Chesterfield. Cu toate acestea, în epoca victoriană, nasturii au început să fie cusuți mult mai adânc pentru a îmbunătăți confortul – devenit de altfel și o caracteristică emblematică a unui Chesterfield.

Materialele sunt importante

Opțiunile contemporane ale acestui design au depășit unica țesătură din piele și includ acum materiale textile și din catifea, în culori variind de la nuanțe de alb, neutre și aerisite, până la albastru safir intens.

Materialele precum catifeaua se joacă cu lumina și adaugă o notă de glamour unei camere. Cu toate acestea, dacă sunteți în căutarea unei eleganțe mai discrete, țesăturile mixte compuse din lână și materiale amestecate pot fi chic și confortabile. 

Materialul, forma și dimensiunea canapelei sunt foarte importante. Unii oameni vor să se scufunde în canapeaua lor, iar alții doresc o senzație mai fermă. Îmbibate de istorie și emblematice, canapelele Chesterfield sunt o adevărată icoană a mobilierului și rămân populare până în zilele noastre. De la tradiționalele modele Chesterfield din piele, la stiluri de țesături mai moderne – canapele, fotolii Chesterfield și chiar canapele Chesterfield extensibile și cu șezlong pot fi găsite acum așezate mândre în case de pe tot globul, cu stilul lor atemporal.

Țineti cont de dimensiunea camerei

Fiind o piesă de mobilier foarte apreciată și oarecum dominantă într-o încăpere, atunci când doriți să introduceți o astfel de canapea în casa dvs trebuie să țineți neaparat cont de locul pe care urmează să i-l alocați. Încercați să începeți prin a alege mai întâi canapeaua și ulterior masa de cafea și obiectele de mobilier ce urmează să completeze spațiul.

Dacă întâmpinați dificultăți în vizualizarea dimensiunii ideale pentru spațiul dvs, noi recomandăm să utilizați bandă de pictură pentru a marca dimensiunile canapelei direct pe podea. Acest lucru vă oferă șansa de a vizualiza scara generală și de a verifica dacă dimensiunea gândită de dvs este cea potrivită. 

Canapea Chester cappuccino -

Alegeți culoarea potrivită

Culoarea canapelei ar trebui fie să vibreze cu stilul casei dvs, fie să-l contrasteze. Dacă locuiți într-o casă istorică victoriană, cu muluri originale și tavane înalte, o canapea în culoarea potrivită poate părea ca o operă de artă. În schimb, dacă locuiți într-un spațiu contemporan cu istorie minimă, culorile mai neutre sau vesele vor crea o senzație primitoare. 

Alegeți un Chesterfield din piele, închisă la culoare – negru, maro sau gri pentru un birou sau un living clasic. Finisajele din lemn de culoare închisă completează tonul serios al canapelei și adaugă un strat de lux spațiului. Paleta ar trebui să fie în tonuri pământii sau pe un spectru mai întunecat, cu pereți bleumarin și o iluminare mai redusă pentru un aer de eleganță.

La polul opus, puteți include note de culoare pentru o senzație mai familiară și mai primitoare. Adăugarea de texturi confortabile cu perne și covoare ajută la echilibrarea greutății vizuale a unui set de canapele Chesterfield negre, în timp ce plantele invită puțină prospețime în spațiu. 

Pentru o notă ce imită ușor natura, recomandăm să optați pentru o canapea Chesterfield verde. Alegeți țesături texturate cu maro, albastru pentru a completa această atmosferă liniștitoare de aer liber, fără a fi nevoie să ieșiți pe ușă! Susțineți aspectul rustic prin aranjamente din plante, mobilier din lemn și lăsați câteva spații libere în jurul canapelei. 

Versatile și funcționale

În trecut, din păcate nu existau foarte multe opțiuni, atunci când doreai să incluzi în design-ul sufrageriei tale o canapea Chesterfield. Astăzi însă, modelele se întrec in funcționalitate și versatilitate, oferind opțiuni potrivite cu nevoile și preferințele cât mai multor potențiali clienți.

Majoritatea canapelelor Chesterfield sunt fie canapele pentru două persoane, fie cu trei locuri, motiv pentru care sunt de obicei asociate cu soluții suplimentare, ca de exemplu fotolii Chesterfield.

Alegerea unei canapele care se inspiră din acum câteva secole nu înseamnă neapărat că trebuie să vă luați rămas bun de la confortul modern. De fapt un colțar Chesterfield încorporează un element super-confortabil, permițându-vă să vă întindeți oricând doriți, dar menține design-ul cu brațele curbate și spătarul cu nasturi adânci la aceeași înălțime care caracterizează acest tip de canapea.

O canapea Chesterfield extensibilă poate fi foarte practică și utilă, oferind în doar câteva secunde un pat extra unde se pot odihni oaspeții dvs. Dacă vă aflați într-o familie numeroasă, un colțar Chesterfield extensibil poate fi alegerea ideală, reprezentând combinația perfectă între confort și un spațiu social unde să vă adunați la povești, jocuri sau pur și simplu pentru a urmări filmul preferat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.