Sfaturi despre canapele, Sfaturi despre coltare

Canapele, coltare, fotolii si sezlonguri din tesatura si textile

lazy -

Nu sunteți sigur ce țesătură să alegeți pentru noua dvs. canapea? Urmați ghidul nostru despre cum să alegeti stilul, culoarea și durabilitatea corecte în ceea ce privește materialul textil pentru viitoarele fotolii, taburete și canapele din casa dvs.! 

Când cumpărați o canapea nouă, aceasta este aproape cea mai importantă caracteristică a sufrageriei dvs., așa că veți dori să o faceți corect. Așadar, pentru a vă ajuta să luați o decizie cu privire la țesătura de canapea cea mai potrivită pentru dvs., am adunat câteva sfaturi de la experți despre cum să alegeți cea mai bună tapițerie.

Canapele și fotolii din material textil

Durabilitatea și rezistența la pete, fără a sacrifica stilul și textura moale și subtilă a materialului sunt cheia atunci când alegeți tapițeria pentru viitoarea canapea sau viitoarele fotolii și șezlonguri din cameră. 

Este foarte important să luați în calcul timpul de așezare, săritul cu picioarele pe canapea al copiilor sau prezența animalelor de companie, atunci când alegeți. Toate aceste aspecte afectează longevitatea majorității țesăturilor. Cu toții ne dorim ca famiile noastre să se simtă foarte bine atunci când folosesc aceste obiecte de mobilier, fără a se teme de distrugerea lor. 

Ce buget doriți să alocați?

Stabilirea unui buget pentru cât doriți să cheltuiți pe o canapea este probabil cel mai bun loc de a începe, deoarece acesta va determina alegerea dvs. de țesătură.

Există o mulțime de canapele superbe și la un pret mai mic, chiar din materiale care să inspire lux și eleganță, cum ar fi canapelele din catifea, bumbac și fibre sintetice.  

Dar rețineți că, cu o canapea mai ieftină, alegerea dvs. de culoare ar putea fi ușor limitată, precum și caracteristicile acesteia. Dacă beneficiați de un buget mai mare, există de obicei sute de țesături și culori din care să alegeți, plus că puteți alege o canapea sau un set de fotolii realizate la comandă care să vă ofere nenumarate combinații de materiale și caracteristici cât mai personalizate și potrivite cu nevoile dvs. 

Canapea Cristina verde -

Câtă uzură va suferi viitoarea canapea?

Modul în care intenționați să vă folosiți canapeaua va dicta parțial alegerea țesăturii canapelei. Urmează să amplasați canapeaua și fotoliile într-un spațiu unde veți avea invitați destul de des – și unde, inevitabil, vinul ar putea fi vărsat? Sau îi veți dedica un loc calm și liniștit din casă, cum ar fi un birou?

Amestecurile luxoase, texturate cu lână, de exemplu, sunt cele mai potrivite pentru încăperile rar folosite sau acolo unde nu sunt foarte mulți factori care să afecteze durabilitatea canapelei și fotoliilor pe termen mai lung. Dacă aveți însă copii sau animale de companie, cel mai bine este să optați pentru o țesătură netedă de bumbac, deoarece poate fi spălată atunci când este necesar. 

Țesăturile durabile, cum ar fi catifeaua sau amestecurile de microfibre, vor funcționa în mod deosebit într-o cameră de zi, spre deosebire de țesăturile solicitante, cum ar fi lâna sau chenilia.

Dacă sunteți în căutarea unei canapele care să fie folosită doar de dvs. – într-o bibliotecă sau într-un birou de acasă, să zicem – atunci profitați de lux! Gândiți-vă la un bumbac cu un număr mare de fire, o canapea din piele sau o canapea din catifea – dar rețineți că este posibil să aibă nevoie de o curățare profesională la un moment dat. 

Știați că numărul de fire dintr-o țesătură chiar contează? cu cât acesta este mai mare, cu atât mai bine și cu atât husele de canapea vor rezista mai mult. O mică recomandare cu privire la culorile închise: asigurați-vă că orice țesătură întunecată, naturală, este ferită de lumina directă a soarelui, altfel aceasta se poate decolora. Alternativ, optați pentru o nuanță mai deschisă sau o țesătură rezistentă la decolorare.

Ce culoare de material să alegeți?

Dacă v-ați decis ce fel de caracteristici și material să alegeți, atunci mai rămâne să vă decideți asupra culorii și modelului pe care îl doriți! Vreți ca viitoarea dvs. canapea să iasă în evidență sau să se integreze în spațiul alocat? Culoarea țesăturii unei canapele sau ale fotoliilor poate face o diferență dramatică într-o cameră, iar o idee care beneficiază de multă popularitate astăzi este de a crea un accent îndrăzneț pentru camera de zi, alegând material de tapițerie într-o culoare puternică! Singurul dezavantaj aici? Dacă nu sunteți o fire creativă, care știe să lucreze cu palete de culori, este posibil să vă fie destul de dificil să reproiectați o schemă de culori în jurul acestor piese de accent.

Culorile deschise vor lasă să se vadă urmele de murdărie mai repede, așa că, dacă v-ați îndrăgostit de o canapea de culoare deschisă, asigurați-vă mai întâi de toate că are huse detașabile, lavabile sau, cel puțin, că tapițeria este pre-tratată pentru a respinge petele.

O cale de mijloc bună este să optați pentru culori neutre precum gri sau crem. Ambele sunt ușor de integrat în aproape orice schemă de culori și sunt suficient de închise pentru a ascunde petele și urmele de murdărie. Puteți atrage atenția asupra șezlongurilor, canapelelor sau fotoliilor în aceste culori, alegând să le combinați cu accesorii luminoase și amestecuri de texturi, cum ar fi perne și pleduri colorate.

Barcelona gri -

Îndrăzniți, experimentând cu print-uri și pattern-uri diferite

Majoritatea persoanelor tind să meargă la sigur, alegând piese din țesătură simplă, fără model. Acestea nu dau bătăi de cap în ceea ce privește amenajarea camerei și potrivirea cu celalalte piese de mobilier. 

Totuși, mulți pierd din vedere țesăturile cu print-uri și pattern-uri cum ar fi dungile, bulinele sau carourile! Dacă canapeaua dvs. va fi folosită mult de o familie numeroasă, o opțiune cu model, oricât de subtilă, va fi mai bună pentru a ascunde vărsările accidentale sau urmele de la mâini murdare.

O canapea în dungi face o schimbare revigorantă față de culorile uni și poate fi ușor combinată cu alte țesături. Încercați să vă asociați canapeaua cu dungi cu fotolii sau tabureți tapițate cu alt tip de dungă, dar în aceeași nuanță.

Lățimea diferită a dungilor din schema dvs. va crea un aspect care este ușor pentru ochi, așa că puteti să urmați un amestec de modele groase și înguste. Prin respectarea unei palete de culori stricte, modelele se vor simți ca un amestec intenționat care va crea o senzație relaxată, de coeziune. Alte forme geometrice, cum ar fi cercurile, pot fi, de asemenea, introduse în aceeași paletă de culori.

Puțină istorie și tehnologiile din spatele țesăturii canapelelor

Să fim sinceri: toți avem tendința de a supraromantiza trecutul. Vorbim despre cât de mult ne-ar plăcea să trăim în vremuri trecute, dar nu luăm întotdeauna în considerare consecințele, cum ar fi, renunțarea la canapele și la confortul pe care acestea le oferă astăzi! Să nu mai vorbim despre canapelele extensibile și colțare. 

Istoria canapelei este strâns legată de istoria producției textile, de tapițerii aplicate ca învelitoare pe mobilier sau căptușeală. Pentru cea mai mare parte a istoriei, producția textilelor fine a fost consumatoare de timp și foarte costisitoare de produs, astfel că o canapea era un lux al celor bogați. 

Textilele au fost un accent major al Revoluției Industriale, deoarece designerii au redus costurile de producție, iar consumatorii din clasele de mijloc și de jos au avut acces pentru prima dată la multe modele. Tot atunci, în premieră în lume au fost prezentate noile tehnologii de imprimare textile, războaiele electrice și vopselele sintetice.

Scaunele lui Ludovic al XVI-lea erau tapițate în albastru pastel, roz și galben. Canapelele camelback ale lui Thomas Chippendale au fost unele dintre primele care au fost complet tapițate, cu excepția picioarelor expuse. Diferite personalități mari ale timpurilor au dictat moda în materie de noi modele si tapițerii, dar și de noi caracteristici în ceea ce privește confortul și durabilitatea. 

Producția de mobilier nu stagnează niciodată și cu totii știm că de-a lungul timpului, aceasta a produs modele iconice care reflectă noile descoperiri și materiale ale timpului lor. De la viitor nu ne putem astepta decat la integrarea unor noi tehnologii precum printarea 3D și AI în fabricarea mobilierului.

Deși în curând vom avea de-a face cu canapele cu încărcare rapidă încorporate sau conexiune completă la internet, nevoia de bază pentru un design de mobilier extrem de funcțional și frumos va rămâne întotdeauna. Cererea este mare pentru un produs de înaltă calitate, durabil și mai ales diferențiat de multitudinea de opțiuni disponibile, așa că orice avantaj pentru afaceri este binevenit în ceea ce experții numesc a patra revoluție industrială!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.