Sfaturi despre canapele

Canapele colțar – cum să alegi, avantaje, recomandări

Canapea coltar - extensibila, pozitionare stanga, verde, moderna

Dacă ești în căutarea unei canapele noi, cu siguranță ai în vedere și opțiunea de canapea colțar. Colțarul este un obiect de mobilă versatil și este o alegere perfectă pentru o sufragerie spațioasă în care dorești să adaugi extra locuri. Atunci când dorești să cumperi o canapea colțar, este necesar să ai în vedere anumite aspecte, iar în articolul de față vom vorbi despre următoarele: 

  • Avantajele pe care le prezintă colțarul în comparație cu o canapea 
  • Ce tipuri de canapele colțar există
  • Ce trebuie să avem în vedere când cumpărăm un colțar 
  • Recomandări de canapele colțar  

Avantajele unei canapele colțar 

Canapelele colțar sunt printre cele mai frecvent folosite datorită designului lor atragator. Sunt foarte confortabile și prezintă multe avantaje pentru orice living datorită formelor și dimensiunilor variate.

Pentru mulți dintre noi, colțarul poate oferi o utilizare mai bună a spațiului dintr-o cameră de zi, deși ocupă mai mult față de o canapea obișnuită. Aici vorbim mai degrabă de o distribuire a spațiului în funcție de locul în care plasăm colțarul. Poți să îl plasezi într-unul din colțurile încăperii și să obții astfel un spațiu suplimentar pentru ședere, unde în mod normal ai plasa două canapele obișnuite la unghi de 90 de grade una de cealaltă. 

Totodată, un colțar are mai multe locuri decât o canapea cu două sau trei locuri, ceea ce îl face ideal pentru o familie numeroasă și un living încăpător. Pe lângă faptul că se folosește îndeosebi pentru relaxare și ședere, colțarul este perfect pentru primirea de mai mulți oaspeți. Poate fi confortabil și pentru dormit fără să fie nevoie să îl extinzi. 

Tipuri de canapele colțar

În funcție de utilitatea pe care dorești să o atribui colțarului, vei opta pentru unul dintre aceste două tipuri care sunt cele mai frecvent întâlnite: 

Colțar fix care are o structură rigidă, de regulă în formă de L sau U, foarte des folosit în amenajarea unui living sau a unei bucătării. 

Colțar extensibil care, spre deosebire de cel fix, are o funcție de extensie  și se transformă în spațiu de dormit, obținând astfel un pat în plus la nevoie. Cele mai multe colțare extensibile dispun și de spațiu de depozitare, fiind astfel mai practice.

Barcelona cappuccino -

Aspecte de care să ții cont când cumperi un colțar 

Colțarul va fi piesa predominantă a livingului, motiv pentru care trebuie să alegi forma, dimensiunea și stilul care se pliază preferințelor tale de amenajare. Deoarece este destul de mare, probabilitatea ca să existe multă flexibilitate de mutare este destul de mică. Odată ce l-ai asamblat în încăpere, schimbarea poziției acestuia în cameră poate deveni mai dificilă atunci când dorești să aduci modificări de decor. 

Așadar, de ce anume trebuie să ții cont atunci când cumperi un colțar? 

Forma colțarului 

Față de canapelele obișnuite, colțarele sunt mai versatile și sofisticate, având diverse forme, cele mai comune fiind următoarele:

Canapelele în formă de L sunt printre cele mai populare și pot fi cu ușurință introduse în orice sufragerie, fie mai spațioasă sau mai puțin spațioasă. Cu colțul pe stânga sau pe dreapta, canapelele în formă de L sunt de obicei finisate cu brațe mai joase, șezlong sau fără brațe.

Canapele în formă de U sunt elegante și moderne, căpătând o tot mai mare popularitate deoarece fac livingul să arate primitor, confortabil și ca un spațiu de relaxare mare. Sunt canapele colțar de living mare sau de tip open space întrucât ocupă mai mult spațiu. 

Colțarele modulare sunt formate dintr-un număr de piese individuale care pot fi aranjate într-o formă care să se potrivească oricărui spațiu de locuit modern, mare sau mic. Un avantaj important pe care îl prezintă este flexibilitatea, astfel colțarele modulare se pot ajusta în funcție de nevoile tale.

Colțar cu recliner sunt cele prevăzute cu mecanism de rabatare astfel încât să ai parte de mai mult confort. Astfel ai posibilitatea de a coborî spătarul canapelei și, deseori, de a ridica baza acesteia ca suport pentru picioare. 

Colțar pe dreapta sau colțar pe stânga 

Majoritatea obiectelor de mobilier sunt simetrice, deci nu trebuie să te gândești la partea spre care este orientat. Canapelele colțar, cu precădere cele în formă de L, au o margine lungă și una mai scurtă și, în funcție de modul în care dorești să amenajezi camera și unde dorești să plasezi canapeaua, acest lucru poate fi extrem de important.

Colțarul pe stânga este cel cu secțiunea mai lungă pe partea stângă atunci când privești din față, iar colțarul pe dreapta are secțiunea mai lungă pe partea dreaptă.

Dimensiune 

Măsurătorile corecte sunt esențiale deoarece colțarul trebuie să aibă dimensiunile care se potrivesc încăperii tale. O canapea colțar de living va ocupa mai mult spațiu, deci va trebui să te încadrezi în spațiul avut la dispoziție. Este necesar să știi exact unde dorești să o plasezi, câte locuri să aibă și ce alte elemente de decor mai dorești să introduci în jurul acesteia. 

Materiale 

Pentru a te asigura că vei avea o nouă piesă de mobilă care să reziste mulți ani, materialele trebuie să fie de calitate. Este important să te uiți la calitatea lemnului din care este făcut cadrul colțarului, cel mai bun este cel din lemn masiv. 

Pentru șezut și spătar alege tipul de umplutură care îți asigură confortul de care ai nevoie. Umplutura poate fi din spumă poliuretanică, bureți sau arcuri. 

Materialului de tapițerie îl alegi pe baza preferințelor personale, dar trebuie să ții cont de avantajele și dezavantajele fiecăruia. Colțarele din material textil pot fi mai delicate și mai confortabile și nu se zgârie la fel de ușor ca pielea. De obicei, canapelele din materiale textile sunt mai ieftine. 

Pe de altă parte, colțarele din piele pot fi deosebit de elegante și pot oferi spațiului un aspect pretențios. De asemenea, se șterg ușor, nu rețin praful și alți alergeni, așa că pot fi mai bune pentru cei care suferă de alergii. 

Coltar Chester gri 1 -

Recomandările noastre de colțare 

Modul în care vei asorta canapeaua colțar cu restul elementelor de decor din living depinde foarte mult de stilul, gusturile tale, dar și tonul pe care vrei să îl dai încăperii. Schema cromatică este de asemenea foarte importantă, deci culorile trebuie să creeze contraste plăcute. 

Dacă dorești să aduci o notă de căldură și finețe în livingul tău, noi îți recomandăm colțarul extensibil Rio Forest Green, colțar în formă de L, cu un design simplu și modern. 

Dacă preferi culorile neutre pentru un aspect mai uniform al încăperii , îți recomandăm colțarul extensibil Barcelona Cappucino, în formă de L, realizat din țesătură de calitate, plăcută la atingere. Se poate folosi ca și colțar de living mai mic. 

O canapea colțar pe care o poți folosi, după preferințe, ca și canapea normală cu taburet sau colțar este colțarul Chester Patrick. Este un model versatil, elegant și se poate ajusta stilului de amenajare pe care îl preferi, fie cu colțar sau cu canapea și taburet. 
Pentru mai multe opțiuni de canapele colțar, intră în secțiunea colțare de pe site-ul nostru și alege ce ți se potrivește nevoilor tale.

One thought on “Canapele colțar – cum să alegi, avantaje, recomandări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.