Sfaturi despre canapele, Sfaturi despre coltare

Canapele, colțare și fotolii negre – design de cameră

lazy -

Ți-a trecut vreodată prin minte gândul de a alege o canapea neagră pentru livingul tău? Poate ți se pare o idee mult prea îndrăzneață, însă dacă o asortezi pe măsură cu celelalte elemente de decor, canapeaua neagră va deveni cea mai bună alegere. În acest articol îți vom prezenta de ce o canapea sau un colțar negru îți poate crea un decor excepționa, dar și cum poți decora în jurul acesteia. 

Culoarea neagră a devenit un reper în lumea designului interior. Negrul, nu doar că se combină foarte bine cu alte culori, creând contraste speciale, dar se atribuie unei personalități puternice, impunătoare și serioase. În plus, definitorii pentru culoarea neagră sunt eleganța și rafinamentul, iar în materie de design și decor, bunul gust. 

Dacă dorești să schimbi imaginea casei tale și să încerci combinații mai impozante față de clasicele decoruri, negrul este culoarea potrivită. Fiind o culoare versatilă, te va ajuta să descoperi combinații de culori care să însuflețească încăperea.

O canapea neagră sau un colțar negru este un element voluminos, astfel că va capta toată atenția. În același timp, trebuie să găsești un mod prin care să evidențiezi această culoare. Ca urmare, vei dori să eviți ca aceasta să domine complet spațiul, deoarece ar întuneca prea mult încăperea. Totodată, ar putea crea o ambianță complet sumbră, mai puțin primitoare.

De ce să alegi o canapea neagră

În general, avem tendința de a alege canapele care au culori neutre întrucât sunt mai ușor de integrat în orice încăpere. Griul este una dintre cele mai căutate culori pentru că se combină cu multe culori. Dar ce se întâmplă dacă alegi o canapea neagră? Sau un colțar cu un set de fotolii negre? Negrul la canapele nu este o culoare foarte comună, iar asta pentru că majoritatea ne dorim să avem un spațiu luminos și vesel. 

Dacă dorești să cumperi o canapea neagră, nu este imposibil să decorezi în jurul acesteia. Cu contrastele de culori potrivite poți să obții un decor spectaculos, care va fi apreciat 

După cum am menționat și mai sus, această culoare este foarte impunătoare, cu atât mai mult într-o sufragerie sau hol unde canapeaua neagră va fi piesa dominantă. 

Negrul este o culoare foarte frumoasă, funcțională și eficientă, care se potrivește foarte bine oriunde ar fi. Trebuie totuși să ții cont rezultatul combinației de culori pe care o vei face va fi unul mai intens. Cu o canapea sau un colțar negru va trebui să creezi o zonă mai dinamică. 

Coltar Andrei PE negru 1 min -

Caracteristici de care să ții cont când decorezi cu negru 

Pe cât de elegantă, pe atât de pretențioasă, o canapea neagră exprimă multe. Este parte a unui dialog cromatic care creează ambianța potrivită. Poate părea neobișnuită la început într-o încăpere, dar te poți obișnui destul de repede cu ea. 

Astfel atunci când alegi o canapea neagră, primul lucru de care trebuie să ții cont este că negrul este o culoare serioasă. Nu vorbim despre o culoare vibrantă, dar va pune în valoare restul pieselor decorative care o vor înconjura.

În al doilea rând, negrul se potrivește cu orice. De exemplu, dacă pui canapeaua în mijlocul camerei, restul obiectelor de decor nu ar trebui să aibă aceeași culoare.

Nu trebuie să te îngrijorezi că vei pierde canapeaua în decor doar pentru că este neagră. Te va face să te simți mai confortabil și va da mai mult caracter camerei. Totul depinde de culorile pe care le alegi pentru a crea contrastele potrivite.

Cu ce alte culori poți asorta o canapea neagră 

Unele culturi consideră cataloghează negrul ca fiind o culoare tristă. Potrivit psihologiei culorilor, aceasta denotă autoritate și putere. Însă cu o canapea neagră, camera nu trebuie să fie tristă. Poți face camera mai primitoare și mai vie în combinație cu alte culori. 

Negru în combinație cu alb 

Decorul alb-negru este o alegere populară pentru cei care doresc să creeze un aspect minimalist. Însă pentru a avea un rezultat spectaculos, trebuie să fii atent la cum proporționezi tonurile de negru și cele de alb. 

Negrul și culorile calde 

O canapea neagră într-un decor în tonuri de bej este o modalitate minunată de a crea un interior cald și primitor, cu un aspect contemporan. Dacă vrei să eviți monotonia pe care o pot crea culorile neutre, poți adăuga culori calde, cum ar cărămiziu sau  portocaliu, împreună cu note metalice a crea o atmosferă caldă.

Negrul și cu culorile pastelate 

Culorile pastelate vor da o notă de delicatețe camerei. Cele mai bune pasteluri care se pot combina cu o canapea neagră sunt roz pal, galben deschis, verde deschis și albastru deschis. Poți alege aceste culori pentru pereți, perdele sau pernele decorative care se vor contrasta foarte frumos cu negrul canapelei. 

Negrul și tonurile de gri 

Dacă dorești să creezi un aspect mai îndrăzneț în living, poți adopta un stil monocromatic. Însă cu o canapea neagră, vei dori să stai departe de și mai mult negru. Poți, deci, să adaugi elemente în tonuri de gri, precum perdele, covor și fotolii gri. 

Aducerea mai multor nuanțe ale aceleiași culori, în special o culoare neutră, face o cameră monocromatică. Încăperile monocromatice sunt de obicei mai serioase.

Coltar catifea Chester Black Patrick decor YL 92126 V701 32 scaled 1 min -

Ce materiale se potrivesc cu o canapea neagră 

Catifea 

Dacă vrei să obții un plus de eleganță, alege materialul de catifea, atât pentru canapea cât și pentru alte obiecte de decor. De exemplu, poți utiliza tonuri de pietre prețioase precum safirul, smaraldul și rubinul la fotolii și scaune de catifea, perne de catifea și chiar măsuțe laterale din catifea.

Țesătură 

Țesătura face o cameră să arate mai casual. Inul bej sau alb, în special, este și ușor de curățat. Dacă adaugi perne de in pe o canapea neagră, camera va deveni mai  luminoasă. Țesăturile sunt, de asemenea, frumoase în culori pastelate. Poți pune perdele de țesătură sau pături de pentru a decora camera într-un stil boem. 

Cum amenajezi un living cu o canapea neagră?

Există multe moduri de a decora o cameră de zi cu o canapea neagră. Cel mai important lucru este să stabilești stilul pe care dorești să-l folosești. Îți prezentăm mai jos câteva idei: 

Stil modern

Introdu în jurul unui colțar negru piese de accent metalice, perne cu culori îndrăznețe și obiecte de artă viu colorată.

Stil industrial

Alege perne albe cu linii, mobilier monocromatic, precum alte piese de mobilă în nuanțe de gri închis sau negre și plante cu frunze de culoare verde închis.

Stil neutru

Folosește perne și cuverturi de in de culoare deschisă pentru canapeaua neagră, un covor cu blană în tonuri crem și mobilier tapițat din piele sau in.

Stil elegant

Folosește un candelabru mare, o masuță de cafea din lemn masiv, iar pe canapeaua neagră niște pernuțe de catifea viu colorate. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.