Canapele si Coltare

Canapele moderne vs. Canapele clasice

lazy -

Cele mai importante piese de mobilier dintr-un living sunt canapelele. În jurul acestora urmează să fie achiziționate celelalte elemente ce alcătuiesc spațiul de relaxare și socializare din orice casă.

Canapelele living se împart în două mari categorii:

1.       Canapele moderne;

2.       Canapele clasice.

Marea dilemă a oamenilor este că nu știu ce să aleagă. Ce ar arăta mai bine? Care model ar fi mai avantajos? Toate răspunsurile se găsesc în plăcerile personale.

Însă, hai să vedem diferențele dintre cele două tipuri și de ce ai alege o canapea modernă în locul uneia clasice sau vice-versa.

Cristina gri 1 -

Caracteristicile canapelei moderne

O canapea nouă are rolul de a schimba atmosfera din interiorul casei, mai ales din interiorul încăperii unde a fost poziționată. Design-urile moderne sunt cele mai des întâlnite pe piață la ora actuală. Însă, și în casele oamenilor cea mai răspândită alegere se îndreaptă spre canapelele moderne.

Totul se datorează gusturilor și simplității după care oamenii aleargă. Cât mai simplu, dar cât mai util posibil. Din nefericire, „modern” a fost asociat cu „scump”. Din această cauză oamenii refuză de cele mai multe ori să achiziționeze noi modele ale canapelelor, care probabil sunt la același preț cu cele din anii anteriori sau chiar cu canapelele clasice.

Firmele mari care se ocupă cu realizarea pieselor de mobilier moderne au adoptat conceptul de „accesibilitate”. Modernul este un element ce a ocupat un loc permanent alături de stilul clasic. Materialele, culorile și design-ul canapelelor living moderne au o durată de viață lungă.

Estetica canapelelor moderne este una curată, fără prea multe ornamente. Nu este o canapea complicată, impunătoare, ci mai degrabă funcțională și versatilă. Canapelele moderne sunt cele ce nu se demodează niciodată, deoarece sunt minimaliste. Se pot adăuga elemente din trendul actual pentru a accentua decorul living-ului.

Canapelele moderne sunt de obicei neutre ca și culori. În momentul în care începi să construiești living-ul de la piesa centrală, canapeaua modernă, de acolo te poți juca cu nuanțele și culorile pereților sau altor obiecte de mobilier.

Însă, culorile neutre de bej, negru, alb sau gri nu sunt singurele opțiuni. Canapelele moderne pot fi pata de culoare trăznită într-un living neutru. Este decizia ta de cum vrei să-ți modernizezi living-ul.

Modelele de canapele moderne se adaptează în funcție de nevoile stilistice ale fiecăruia. Și cum nimic nu rezistă la infinit, ele sunt și foarte accesibile la preț. Astfel, în funcție de factorii externi la care a fost supusă canapeaua, ea va trebui schimbată după o perioadă de timp. Din fericire, nu sunt foarte pretențioase, fiind ușor de schimbat, fără a necesita atenții speciale.

Canapea Chester cappuccino 1 -

Caracteristicile canapelei clasice

Un alt stâlp al stilisticii în lumea obiectelor de mobilier este canapeaua clasică. Astfel de canapele sunt printre cele mai adorate tipuri de mobilier tapițat. Canapelele clasice vor combina stilurile moderne europene cu cele orientale.

Totul se împletește ca și un dans. Uneori este destul de dificil de a înțelege detaliile lor sau din ce parte a lumii și-a luat inspirația creatorul. Aceste canapele nu degeaba au rămas în topuri. Ele sunt printre singurele obiecte de mobilier care reușesc să răspundă cel mai bine nevoilor estetice ale unei mase mare de oameni.

Definiția de „canapea clasică” nu este tocmai cea mai corectă. În aceasta se integrează mai multe stiluri diferite, precum cele neoclasiciste, baroc, rococo, gotic și multe altele. Canapelele de living clasice sunt considerate ca fiind lideri absoluți în materie de materiale utilizate.

Clasicul impune prin splendoarea lui folosirea unor materiale de o calitate înaltă, fără excepție. În clasic nu se va găsi PAL-ul sau alte materiale mai ieftine. De exemplu, pentru unele modele se va folosi lemnul de cireș sau nuc.

Pentru tapițerie sunt folosite materiale durabile, rezistente deteriorării mecanice. Se vor curăța foarte ușor, rapid. Aceste materiale nu pot să absoarbă mirosurile străine, fiind ecologice. Materialele sunt destul de scumpe, printre ele se numără catifeaua sau satinul.

Canapelele clasice sunt pentru cei ce-și doresc să aibă un decor de lux. O astfel de canapea are rolul de a impune și celor mai înalte personalități ale societății clasicismul și gustul estetic rafinat a celui ce deține casa.

Astfel de canapele sunt adesea realizate pe comandă. Solicitările și preferințele personale vor fi luate în considerare. O canapea pretențioasă va îndeplini nevoile superioare ale celor ce aleg un astfel de element central al living-ului.

Un astfel de mobilier clasic va fi achiziționat doar o dată în viață. Există modele ce sunt transmise din generație în generație, fiind moștenire de familie. Însă, chiar și ele au minusurile lor. Aceste canapele nu vor fi folosite ca și cele moderne, deoarece nu au capacitatea de a se extinde.

În cazul în care materialele cu care a fost tapițată canapeaua vor eșua, canapeaua necesită recondiționată, iar asta impune o sumă măricică de bani investiți. Canapelele clasice sunt canapele grele, greu de mutat dintr-o parte în alta a casei.

Prețul lor este adesea foarte mare. Stilul clasic este destinat unei categorii de oameni, care nu economisesc nici un bănuț atunci când vine vorba de împodobirea casei lor.

Canapele moderne sau canapele clasice?

Acum că am trecut prin ambele tipuri de canapele, este momentul să iei o decizie. Care stil este mai potrivit pentru nevoile și preferințele personale?

Canapelele moderne nu impun un anumit mod de a fi întreținute. Sunt mai versatile și accesibile la preț. Pot fi mutate mai ușor, dar nici nu vor rezista precum o piesă de mobilier clasică.

În schimb, canapelele clasice vor impune o anumită atenție. Acestea sunt foarte rezistente, însă prețul este pe măsură. Canapelele clasice sunt impunătoare și nu merg în orice fel de sufragerii.

Canapelele moderne sunt pentru sufletele tinere, jucăușe, care-și petrec timp alături de familie și animale, în timp ce cele clasice se utilizează de ani de zile doar pentru ocazii speciale.

Deoarece vremurile se schimbă foarte repede, la fel și canapeaua va trebui adaptată în funcție de nevoi. Așadar, canapelele moderne sunt cele mai versatile. Însă, dacă sufletul tău rămâne în clasicismul societății înalte, atunci canapelele clasice vor fi cu siguranță o alegere perfectă. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.