Canapele si Coltare

Canapele și colțare clasice

lazy -

De-a lungul timpului, canapelele și colțarele au trecut prin numeroase transformări, iar o scurtă incursiune în istorie amintește că primele elemente de tapițerie descoperite datează din Egiptul Antic, pe vremea când faraonii erau îngropați în piramide cu bunurile care se presupune că le-ar face viața de apoi mai confortabilă. Astfel, în anii 20, arheologul Howard Carter a intrat în mormântul celui care a fost fiul regelui Tutankhamon, unde a descoperit numeroase comori și canapele regale, dar și alte piese de mobilier special create pentru acesta.

Canapelele și colțarele sunt folosite de mii de ani, dar în trecut acestea aveau locuri limitate, iar confortul nu a fost întotdeauna punctul lor forte. Odată cu familiarizarea oamenilor cu conceptul de mobilier de calitate, au început să apară canapele și colțare clasice mult mai bine realizate, iar în prezent, una dintre cele mai bune achiziții pentru casă poate fi o canapea clasică extensibilă.

Ce definește o canapea clasică

O canapea clasică va fi întotdeauna definită de un spătar înalt, de picioarele de lemn, de o saltea înaltă și confortabilă la așezare. Este piesa de mobilier ideală pentru relaxare, ce îmbină confortul cu eleganța și rafinamentul. Este motivul principal pentru care o canapea sau un colțar clasic se pot integra rapid într-un decor clasic, vintage, interbelic sau chiar modern.

Chester negru -

Tipuri de canapele clasice

Deși inițial erau considerate piese de mobilier pentru regalitate, burghezie sau aristocrație, în timp au apărut canapele clasice accesibile și oamenilor cu venituri medii sau modeste. Inclusiv în prezent, o canapea clasică extensibilă poate fi considerată un lux, însă ușurința cu care aceasta poate schimba complet aspectul locuinței este de neegalat.

O canapea clasică extensibilă sau nu, cu tapițerie de piele sau de catifea, cu un design impozant și o structură solidă va oferi oricărui spațiu în care este amplasată un plus de mister. Designul canapelelor are o istorie lungă și este important de notat care au fost cele mai cunoscute tipuri de canapele clasice de-a lungul timpului.

Canapea Knole

Este considerată una dintre cele mai vechi modele și poartă numele castelului din Anglia în care s-au găsit primele notițe despre aceasta. Are un spătar alungit și se evidențiază prin aplicarea unor șnururi, ciucuri sau rame. Este o canapea cu tapițerie de mătase sau tafta și este ideală pentru încăperile cu un aer vintage, așa cum sunt birourile cu bibliotecă sau chiar pentru un living decorat exclusiv în stil vintage.

Canapea Louis

Un model ce datează din secolul al 18-lea, dar care poate fi considerat atemporal, ușor de recunoscut datorită cadrului de lemn expus. Are un design care se curbează la capete și o tapițerie ce se întinde atât pe interiorul cât și pe exteriorul canapelei, oferind un plus de eleganță și lux în același timp, încadrându-se cu ușurință în categoria canapelelor clasice de lux. Existe modele de canapele clasice turcești care se aseamănă cu aceasta. Canapeaua se potrivește perfect într-un living luminos, spațios și într-un cadru boem.

Canapea Camelback

O canapea ce se distinge prin baza sculptată din lemn ce este completată de picioarele cabriole, dar și de brațele montate ce oferă o deschidere mare. Spătarul nu este unul drept, ci prezintă o cocoașă în mijloc, ale cărei dimensiuni pot să difere în funcție de dimensiunea canapelei. De asemenea, este însoțită de perne pe cele 2 laterale și este o piesă de mobilier ușor de integrat într-un living cu elemente vintage.

Canapea Club English

O piesă de mobilier specifică locuințelor britanice clasice, ce are brațele rulate, pliate și picioare din lemn turnate pe roți, cu linii atenuante. Este o canapea casual, dar sofisticată în același timp, iar pernele de scaun și cele de spătar oferă un plus de confort. În funcție de țesăturile din care este realizată se poate integra într-un design tradițional sau rustic, în living sau dormitor.

Canapea Chester cappuccino -

Canapea Chesterfield

Este unul dintre cele mai cunoscute tipuri de canapele din lume, caracterizat de un spătar și brațe de aceeași înălțime. Designul este unul emblematic, tapițată cu piele naturală, cu butoni ce modifică în totalitate structura canapelei. În prezent se folosesc și alte materiale, precum catifeaua sau pielea sintetică pentru un plus de confort. Se poate opta pentru acest tip de canapea într-un birou, într-un living sau chiar într-un spațiu în care se țin evenimente cu tentă luxoasă.

Canapea Loveseat

Picioarele înalte de lemn și spătarul drept descriu perfect modelul de canapea Loveseat, ce poate avea 2 sau 3 locuri. Este ideală pentru doamnele care poartă rochii mai voluminoase, fiind o piesă de mobilier potrivită pentru holuri sau săli de evenimente.

Canapea Art Deco

Este inconfundabilă prin marginile curbate și planurile aplatizate, ce vin în contrast cu picioarele simple, cubice, care oferă stabilitate. Se recomandă spațiilor formale pentru că nu este cea mai bună variantă de relaxare. Un showroom de prezentare, o casă de modă sau un spațiu cu opere de artă sunt mai mult decât potrivite pentru acest tip de canapea clasică.

Canapea Lawson

Unul dintre cele mai comune tipuri de canapele care se găsesc în acest moment în locuințe. Este caracterizată de linii și unghiuri drepte și se poate integra în orice decor. Are brațele amplasate mai jos și spătarul compus din 3 perne, ceea ce o fac canapeaua potrivită pentru relaxare în living sau chiar în dormitor.

Un set canapea și fotolii clasice sau un colțar cu design clasic păstrează amprenta unei locuințe și nu numai, iar alegerea acesteia ar trebui să fie atent calculată, astfel încât piesa sau piesele de mobilier alese să fie în concordanță cu spațiul în care sunt amplasate și cu dorințele celui care le achiziționează.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.