Canapele si Coltare, Sfaturi despre coltare

Forma colțarului: colțar U, colțar L, dreapta, stânga

lazy -

Alegerea canapelei n-a fost niciodată o activitate ușoară. Astăzi, când pe piață au apărut noi și noi modele pentru a satisface cât mai multe nevoi și gusturi în materie de design, comoditate și funcționalitate, avem atât de multe opțiuni, încât nu mai știm ce să alegem! 

Colțar extensibil modern, în formă de U, în formă de L, cu sau fără ladă de depozitare – noi v-am compus o listă completă cu toate aceste tipuri de colțare, de ce și cum să le alegi și cum poți să amenajezi în funcție de tipul acestora pentru un aspect al camerei minunat! 

Colțar Extensibil sau Colțar Fix

Maximizând spațiul, confortul și stilul, colțarele extensibile oferă mult spațiu pentru a te relaxa și a primii oaspeții în timpul zilei, plus un loc pentru ca aceștia să doarmă peste noapte, transformând instantaneu living-ul tău, într-un dormitor în orice moment. 

În funcție de locul în care urmează să amplasezi colțarul pentru living, poți opta pentru un colțar stânga extensibil cu 3 sau 4 locuri sau un colțar extensibil în formă de U.

Având în vedere faptul că aceste tipuri de canapele nu au o formă dreptunghiulară, trebuie luate în considerare o mulțime de dimensiuni diferite. Dacă descoperi că spațiul este limitat, nu-ți face griji, optează pentru un colțar fix sau o canapea cu taburet.

Canapelele cu taburet sau cu șezlong sunt ideale pentru camerele mai mici care nu au suficient spațiu pentru o canapea de colț. Acestea variază de la 2 locuri la 4 locuri cu un taburet pe o parte. Deși s-ar putea să nu fie oficial o canapea de colț, totuși oferă acea atmosferă de canapea de colț.

coltar london u shape cappuccino -

Colțar în formă de U

Colțarul în formă de U are avantajul de a avea trei laturi drepte și două colțuri, ceea ce înseamnă nu numai că există mult spațiu pentru a te așeza, dar permite, de asemenea, diferite unghiuri și orientări pentru a te întinde și a te simți confortabil.

Forma în U înseamnă, de asemenea, că oferă mult spațiu de dormit pentru oaspeți care doresc să rămână peste noapte, deci un colțar extensibil în formă de U poate fi o alegere cu atât mai bună! 

Un colțar în formă de U poate fi așezat în camera unde vă uitați la TV, permițând mai multe locuri cu o poziție bună de vizionare pentru orice conținut media sau ecran din cameră. Acest tip de colțare sunt o modalitate excelentă și pentru împărțirea zonelor diferite într-o cameră deschisă, într-un mod natural și fără a fi nevoie să utilizați alte caracteristici zonale, cum ar fi rafturi de cărți sau covoare.

Coltar California maro -

Colțar în formă de L

După cum știm cu toții, colțarele sunt în mod tradițional în formă de L, dar ceea ce mulți oameni nu își dau seama (până când nu încep să cumpere o canapea de colț) este că pot alege între colțar pe dreapta și colțar pe stânga.

Un colțar stânga înseamnă că atunci când privești canapeaua din față, partea mai lungă a canapelei cade spre stânga. Un colțar dreapta presupune fix inversul celei pe stânga, deci când te uiți la partea din față a canapelei, partea mai lungă a canapelei cade spre dreapta.

Dacă colțarul tău nu completează restul spațiului tău, nu contează cât de mare și frumos este, pur și simplu nu va funcționa cu restul camerei. Chiar și așa, dacă ți-a picat un anumit colțar extensibil modern cu tronc, uite totuși câteva idei care să te ajute să îl integrezi pentru un look final complet. 

Dacă colțarul în formă de L are un aspect rustic, trage un covor texturat dedesubt. Folosește o măsuță de cafea pătrată pentru a adăuga noi dimensiuni decorului tău. Ai optat pentru o țesătură de canapea închisă la culoare? Încearcă să adaugi o lampă de podea lângă colțar pentru a lumina spațiul.

Alte funcționalități importante

Atunci când îți alegi colțarul ideal este important să te gândești și ce fel de funcționalități sau opțiuni ai dori să aibă în afară de a arăta bine. 

Este important să ai în vedere felul în care acesta va fi folosit și traficul pe care îl va suporta. Dacă plănuiești să amplasezi noul tău colțar într-un birou sau salon, unde gradul de uzură adus în timp va fi unul destul de mic și limitat, fiind folosit puțin și doar de câteva persoane, atunci cel mai probabil îți permiți luxul de a alege un material mai pretențios și o culoare mai deschisă. 

galactic gri -

Colțar cu recliner

Dacă vrei totuși un colțar pentru living, unde să te odihnești după o zi grea sau să tragi un pui de somn în cursul zilei, ori să urmărești serialele tale preferate și intenționezi să petreci un timp mai îndelungat așezat, atunci poți lua un calcul achiziționarea unui colțar cu recliner. 

Recliner-ul este o funcție mecanică a pernelor ce țin loc de spătar, permițându-le acestora să se încline la un unghi cât mai potrivit pentru tine. Un coltar cu recliner este o alegere perfectă pentru ca fiecare persoană care se așează pe canapea să își seteze pernele în funcție de nevoie, diminuează problema durerilor de spate și statul îndelungat poate produce dependență! 

Colțar cu ladă de depozitare

Dacă locuiești într-un spațiu mic sau ai foarte multe lucruri pe care nu mai știi pur și simplu unde să le așezi, atunci un colțar cu ladă de depozitare s-ar putea să fie foarte apreciat. Reprezentând o opțiune foarte răspândită mai ales pentru persoanele care locuiesc în apartamente mai micuțe sau care își doresc extra spațiu pentru depozitare, acestea au de cele mai multe ori ladă pe toată lungimea șezlongului, fie că ai optat pentru o canapea în formă de L sau în formă de U. 

Colțarele Sigma

Acum că ți-ai format o idee și știi ce formă și funcționalitate te interesează pentru noul tău colțar, poți începe chiar aici: pe mobilasigma.ro gasești toate tipurile de colțare extensibile cu sau fără recliner, cu ladă de depozitare sau fără, din materiale variate și o paletă largă de culori. 

Mai mult de atât, pentru a-ți face viața și mai ușoară, colțarele în formă de L sunt versatile, șezlongul putând fi amplasat fie pe partea dreaptă, fie pe cea stângă, în funcție de design-ul încăperii și de spațiul pe care aceasta ți-l permite. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.