Sfaturi despre canapele, Sfaturi despre coltare

Cum să alegi o canapea sau un colțar pentru camera copiilor

Canapea philadelphia 3 locuri maro

Cu toții știm că, atunci când avem copii mici prin preajmă, accidentele care implică murdărie și pete sunt mai greu de evitat în casă. Piesele de mobilier din casă sunt mult mai predispuse la astfel de accidente. Așadar, cum alegem o canapea care să nu se strice și să fie potrivită și pentru cei mici?

Atunci când alegem o canapea sau un colțar pentru camera copiilor, este ideal să avem în vedere anumite aspecte care să asigure confortul și siguranța micuților. Astfel, în acest articol vom vorbi despre următoarele criterii importante care ne pot ajuta în a alege canapeaua sau colțarul potrivit pentru camera celor mici. 

  • Tipul canapelei
  • Dimensiunile potrivite
  • Tipul de material
  • Nivelul de dificultate în întreținerea canapelei
  • Durabilitatea canapelei sau a colțarului
  • Confortul și siguranța canapelei 

Tipul de canapea potrivit pentru camera copiilor

Indiferent de tipul acestora, canapelele trebuie să ofere confort, siguranță și un aspect plăcut într-un spațiu dedicat copiilor. Există o varietate de tipuri de canapele și colțare pentru camera copiilor, printre care:

Canapele extensibile

Acestea pot fi o opțiune bună pentru camerele copiilor, deoarece se pot transforma în canapele de dormit seară de seară, adică un pat suplimentar la nevoie. În plus, canapelele extensibile oferă spațiu pentru joacă și relaxare pe timpul zilei. Este important să alegem o canapea extensibilă de calitate pentru a ne bucura de ea cât mai mult timp. 

Colțare extensibile cu ladă de depozitare

Aceste colțare extensibile sunt ideale pentru a maximiza spațiul într-o cameră de copii. Acestea oferă locuri suplimentare pentru relaxare și se pot echipa cu sertare sau cutii de depozitare, unde putem păstra jucăriile și alte obiecte personale ale copiilor. De asemenea, și colțarele extensibile cu ladă de depozitare se pot folosi drept canapele de dormit seară de seară la nevoie. 

Dimensiunile potrivite pentru camera copiilor 

Pentru camera celor mici, este necesar să luăm în considerare spațiul disponibil și să alegem o canapea sau un colțar care se încadrează în dimensiunile camerei. Dacă optăm pentru canapele sau colțare extensibile, este ideal să ne asigurăm că avem spațiul necesar atunci când dorim să le extindem. Prin urmare, trebuie să ne asigurăm că nu luăm o canapea prea mare sau prea mică, pentru a o încadra armonios în încăpere.

Canapea Olivia gri 1 -

Alegerea materialului potrivit pentru canapeaua din camera copiilor

Unul dintre cei mai importanți factori atunci când alegem o canapea potrivită pentru copii este tipul de material. Este important să alegem canapele și colțare de înaltă calitate, care să fie fabricate din materiale sigure și non-toxice, astfel încât să fie potrivite pentru camera copiilor. 

Cele mai sigure materiale sunt cele naturale, cum ar fi pielea sau țesăturile textile, bumbacul, catifeaua, stofa. Însă, nu toate materialele corespund stilului încăperii celor mici. 

De pildă, o canapea din piele în camera copiilor ar putea schimba stilul jovial într-unul mai sobru și elegant, de aceea o canapea din țesătură textilă poate fi o alegere mai potrivită. Țesăturile textile pot avea mai multe culori și modele, care să corespundă mai bine tematicii camerei de copii. 

Nivelul de dificultate în întreținerea canapelei

Fie că ne place sau nu, la un moment dat, ceva se va vărsa pe canapea, iar firimiturile își vor face loc pe părțile laterale ale acesteia.

În cazul canapelei sau colțarului din camera copiilor, tapițeria din țesături textile este mai ușor de spălat decât cea din catifea sau piele. Îndepărtarea petelor se face mult mai ușor în cazul canapelelor din țesătură. De asemenea, acestea sunt mai rezistente la zgârieturi decât canapelele din piele.

În același timp, praful și firimiturile sunt mai ușor de îndepărtat praful de pe o canapea din țesătură decât de pe o canapea din catifea, ceea ce este foarte important în cazul copiilor care sunt alergici la praf.

Totuși, înainte de a lua decizia finală, ne va fi de folos să ne informăm cu privire la modul de îngrijire a diverse materiale și să căutăm produse de curățare specific tapițeriei canapelei. Fiecare material, precum pielea, catifeaua și țesăturile textile prezintă cerințe diferite de întreținere. 

Durabilitatea canapelei sau colțarului 

Copiii sunt foarte activi în casă și vor folosi și canapeaua sau colțarul drept spațiu de joacă și activități. Prin urmare, este necesar să ne asigurăm că piesa de mobilier aleasă este rezistentă la uzură și are o structură solidă. Putem opta pentru canapele cu cadru din materiale durabile, cum ar fi lemnul masiv sau o combinație de lemn și oțel. 

Confortul și siguranța canapelei 

Canapeaua sau colțarul pe care îl vom alege ar trebui să ofere un nivel optim de confort pentru copii. Astfel, vom verifica înainte dacă are o pernă de sprijin adecvată pentru coloana vertebrală și un design ergonomic. Dacă vom folosi canapeaua pentru dormit seară de seară, atunci aceasta trebuie să fie foarte confortabilă și să aibă materiale care nu afectează poziția corpului în timpul somnului. 

În concluzie, alegerea canapelei potrivite pentru camera copiilor este importantă pentru confortul, siguranța și bunăstarea generală a acestora. Aceasta trebuie să ofere un spațiu pentru relaxare și joacă, să susțină o postură corectă și să fie ușor de curățat. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.